Penthouse ter waarde van €11 miljoen

Het is misselijkmakend duur, een penthouse ter waarde van €11 miljoen gelegen in het centrum van Amsterdam. Het maakt deel uit van het ‘DAM3-project’ wat in totaal 19 appartementen omvat. Dit penthouse neemt de volledige negende verdieping in beslag en het woonoppervlak beslaat 440 meter inclusief het terras.

Dat de huizenprijzen in Amsterdam de afgelopen jaren onwaarschijnlijk zijn gestegen, dat is duidelijk. Maar als één woning de stad echt eer aandoet, dan is het wel dit gigantische, out of this world superdeluxe penthouse.

Vorstelijk wonen in het duurste penthouse van Amsterdam

Het appartement kijkt uit op de Dam en het Koninklijk Paleis en dat alleen al zorgt voor een koninklijk gevoel. Overigens is het hele penthouse ingericht met grote, hoge ramen, waarbij de bewoners zelf kunnen kiezen voor wel of geen uitzicht door middel van elektrische gordijnen. Van vrijwel ieder punt in het huis kun je genieten van het prachtige centrum van Amsterdam. Het penthouse wordt beveiligd door het 5-sterrenhotel ernaast zodat je niet bang hoeft te zijn dat bijvoorbeeld je dure horlogecollectie wordt gestolen, wat je uiteraard in huis hebt als je je deze plek kan veroorloven. Ook regelt het luxueuze hotel regelmatig de catering bij feesten en partijen, want voor de chique kenniskring is een online bestelling uiteraard niet goed genoeg.

Als je in dit penthouse woont hoef je je nooit zorgen te maken dat je in haast je auto nog moet wegzetten (of je chauffeur natuurlijk), want die Bentley van je wordt gewoon door de valet parking opgepakt. Dat lijkt ons meer dan logisch. Eenmaal in de voorhal ben je met een druk op de knop met de snellift binnen één seconde boven. Floris Wyers van Pure Luxe deed het, kijk met hem mee:

 

Wie erin gaat wonen? Er zal vast een handjevol rijke gewilligen zijn die hét Penthouse van Amsterdam wel zien zitten. Check hier nog een paar foto’s:

penthouse dam

penthouse dam

penthouse amsterdam

luxe penthouse

Meer fan van een optrek(je) in het buitenland? Check dan ook even (wel twee keer zo duur als deze) het $24 miljoen kostende Miami penthouse van David en Victoria Beckham.