Het langverwachte vijfde seizoen van Luther

In Luther seizoen vijf dompelt DCI John Luther, gespeeld door Idris Alba, zich onder in de diepste geheimen en gevaren van ‘de maanloze schaduwen van Londen’. De monsterlijke, willekeurige moorden worden dit seizoen steeds openlijker voor het publiek. Waar Luther en D.S. Catherine Halliday, gespeeld door actrice Wunmi Mosaku, terecht komen in een web vol geheimen, aanwijzingen en misleidingen.

Luther seizoen vijf MAN MAN

Schrijver Neil Cross heeft laten doorschemeren dat er enkele oud bekenden te zien zullen zijn in het vijfde seizoen. De kans is dan ook groot dat Laura Haddock terugkeert als Megan. Ook zijn er vermoedens dat DS Emma Lane en tech-expert Benny weer te zien zijn als de trouwe collega’s van Luther. En natuurlijk niet te vergeten Luhters baas Schenk, gespeeld door Dermot Crowley. Of Ruth Wilson, die de rol van Alice speelt, terugkeert is nog onbekend.

Is Luther seizoen 5 het einde?

Of dit het laatste seizoen van de serie zal zijn is nog onduidelijk. De schrijver, Cross, vertelde onlangs dat Idris en hij na afloop van elk seizoen het gevoel hebben van ‘dit is het’. Mede doordat Idris een drukbezet man is, is dit lastig te peilen. Maar beiden geven aan dat ze de opnames na een aantal weken alweer missen en weer beginnen met nieuwe idee├źn. Tot nu toe wisten de twee elkaar altijd terug te vinden, maar of dat dit keer ook het geval is? Hopen en afwachten is de enige optie die er is.

Luther seizoen vijf MAN MAN

Luther seizoen 5 verschijnt deze kerst nog op BBC1, wanneer het op Netflix te zien is, is nog onduidelijk. BBC staat namelijk niet direct te springen om het met de bekende streamingsdienst te delen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit wel het geval zijn, net zoals het vierde seizoen. Idris Elba is en blijft toch een grote speler van Netflix. Mocht je niet genoeg krijgen van de acteur, dan zijn deze 10 films zeker de moeite waard.