Hoewel er niet veel bekend was over de maak van Idris Elba zijn Luther film, is eindelijk wat informatie over vrijgegeven. Dit hebben we te danken aan het nieuwste Empire Magazine, dat een paar plotdetails en afbeeldingen uit de film heeft gedeeld. Nu weten we ongeveer wat we kunnen verwachten.

 

De eerste beelden van Luther de film

Hoewel het lang nog een mysterie was, heeft Empire Magazine de eerste foto’s gedeeld van de film. Op de eerste afbeelding is de detective, die wordt gespeeld door Idris Elba, te zien in een totaal nieuwe omgeving. Want in plaats van de Londense straten staat hij in zijn trouwe lange wollen jas op een besneeuwde berg. In een ander shot bevindt hij zich in een treintunnel.

De oude Luther, maar dan grootser

Ondanks dat het vertrouwde Londen op een foto is verruild voor een plek met veel sneeuw, houdt Idris Elba vol dat het nog steeds dezelfde oude Luther is. Zo zei hij: “Het is echt gevaarlijk om bij het uitbreiden van televisie naar film er veel geld naar te gooien en op dat moment de kenmerken van de show te veranderen. Ik wilde ervoor zorgen dat, hoewel we een groter budget hadden, we de parameters van Luther land niet te veel vervormden. We versterken de actie en vergroten de inzet.

Door de overstap naar een film kunnen ze wel hun tijd nemen. Zo zegt Elba: “Het geeft Neil Cross (de maker van Luther) veel meer Luther land om mee te spelen, in termen van waar hij heen kan, hoe hij gaat, wat het landschap is… en dat is geweldig! Het voelt alsof we nu een ander leven van de Luther ervaring binnengaan.

Wie zijn er naast Idris Elba te zien?

Toen Netflix de nieuwe film bekendmaakte, deelde ze ook gelijk twee acteurs die tegenover Idris Elba komen te staan. Een van deze twee acteurs is Andy Serkis. Eerder speelde hij  onder andere Caesar in Planet of the Apes en Gollum in de Lord of the Rings trilogie. De andere acteur, of eigenlijk actrice, is Cynthia Erivo. Haar kan je kennen als de voormalige slaaf en abolitionist Harriet Tubman in de biopic Harriet of als Hildy in Chaos Walking. Wie er verder in de film spelen is nog niet bekend, maar we weten wel dat de film waarschijnlijk volgend jaar maart wordt uitgebracht.