1. Vrouwelijke collega’s vinden je eng/raar

Probeer jij altijd de show te stelen met rare opmerkingen, grapjes of acties? Grote kans dat je collega’s jou die kantoor-lul vinden. Dat er weinig vrouwen op de IT-afdeling rondlopen weten we. Daarom snappen we dat je tijdens het halen van je cup a soup eventjes bij de marketing-afdeling naar binnen sneakt voor dat stukje small-talk. Echter zitten de vrouwen daar helemaal niet te wachten op die foute complimentjes, vieze moppen of slechte one-liners.

man man kantoorlul

2. Van opruimen heb je nog nooit gehoord

‘Ik ben hier om te werken, niet om op te ruimen.’ Is dit een opmerking die jij gemaakt zou kunnen hebben? Dan ben jij die kantoor-lul. Wij bekijken ook liever de foto’s Marisa Papen, maar het netjes houden van de werkomgeving van jezelf en die van je collega’s hoort er nou eenmaal bij en is toch gewoon een kwestie van manieren hebben? Ruim die stapel espresso kopjes en dat half opgegeten saucijzenbroodje eind van de dag netjes op, doekje door de keuken en dan pas naar huis.

man man messy desk

3. Je lapt de kantoor-regels aan je laars

Elk kantoor is verschillend. Van het hippe milieuvriendelijk, flex-werk kantoor van een start-up waar ruimtes zijn waar je vogels hoort fluiten en waar sleeping pods te vinden zijn waarin je je kunt verstoppen als je geen zin hebt om te werken, tot een conservatief advocatenkantoor aan de Zuidas. Toch zijn er basisregels als het gaat over hiërarchie, normen, waarden en basic gedragscodes. Treiter geen collega’s, wees niet de slijmbal en pak geen credits voor dingen die je niet hebt gedaan.

man man kantoor lul

4. Je bureau is een grote chaos

Jij bent met meerdere dingen tegelijk bezig. Je moet snel kunnen schakelen en je moet die belangrijke deadline halen. Dit zijn geen redenen waarom jou bureau er als een vuilnisbelt uit zou mogen zien. Langzamerhand wordt die stapel aantekeningen verplaatst naar het bureau van je buurman. Je verpest de gehele Fen Shui van het kantoor en je komt niet bepaald geordend over. Studies hebben aangetoond dat het ook nog eens je productiviteit beïnvloedt.

man man messy desk kantoor lul

5. Je bent de slechtste DJ ooit

Dat jij stiekem best wel lekker gaat op die ene plaat van Taylor Swift wil niet zeggen je collega’s dat ook doen. Beheer jij de muziekinstallatie op kantoor? Houdt het genre breed en denk aan je medemens. Wil je Shake It Off toch op vol volume horen? Doe je oordopjes in.

man man taylor swift kantoor lul