Seks met je ex

Onderzoek wijst uit, dat seks met je ex simpelweg beter is dan gemiddeld. Het feit dat seks zo goed voelt, komt doordat seksuele stimulatie ervoor zorgt dat de hersenen in een andere vorm van bewustzijn komen. Eén waarbij alles geblokkeerd wordt behalve sensatie. Daarnaast komen door seks verschillende neuronen vrij. Deze zorgen voor bepaalde emoties, verbondenheid en zelfs het gevoel van liefde. Hoe meer van deze neuronen vrijkomen, des te groter het genot wordt.

Dit betekent dat sex met iemand waar je al een connectie mee hebt, vele malen beter is dan met iemand waar je een mindere connectie mee hebt. Dit verklaart trouwens ook waarom die ene vriend altijd verliefd is nadat hij de nacht met een vrouw heeft doorgebracht, maar dat is een ander verhaal.

Vertrouwd

Ook is je ex ‘vertrouwd’. Jullie kennen elkaar en dat voelt veilig. Deze veiligheid zorgt er voor dat je jouw zelfrespect aan de kant zet voor een vertrouwd nachtje met je voormalige geliefde. Bovendien weten jullie beide van elkaar wat je wel en niet fijn vindt, gezien het feit dat het niet de eerste keer is dat jullie de lakens delen.

Ondanks dat de seks zo goed voelt en je altijd die connectie zult blijven houden, is het niet geheel onverstandig om deze gezelligheid achterwege te laten. Casual seks blijft niet altijd bij casual. Zo kan het veel ongemakkelijke situaties met zich mee brengen. Bovendien is er een reden voor het feit dat jullie uit elkaar zijn.