Wat weten we over basketballer Luka Dončić?

Luka Dončić is een 22-jarige basketbalspeler en teamlid van de Dallas Mavericks uit Dallas, Texas. Deze sterspeler van 2,01 meter lang wordt niet alleen gezien als de beste speler van deze Texas club, hij staat ook bekend om zijn extreem goede gevoel voor humor. Zijn basketbalskills heeft hij overigens niet van een vreemde, zijn vader is de ex-basketbalprof Saša Dončić.

Luka Dončić werd op zijn zestiende weggekaapt door Real Madrid en werd daarmee de jongste speler in de geschiedenis van de Spaanse club. Twee jaar later verhuisde Dončić naar de Verenigde Staten en nu staat hij te shinen in het Dallas Mavericks team.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Luka Doncic (@lukadoncic)

Het onderonsje tussen Luka Dončić en scheidsrechter Ashley Moyer-Gleich

Waar de meeste NBA spelers zich volledig focussen op de bal in het spel, laat Luka Dončić zich maar al te graag afleiden door de scheidsrechter die deze avond de wedstrijd stond te scheidsen. Dončić zat lekker in de wedstrijd. Hij had 42 punten gescoord, 9 rebounds en 6 assists. Wellicht was de uitdaging weg en was het de verveling die hem om zich heen deed kijken. De bal in het net krijgen leek voor hem geen probleem maar een date scoren voor na de wedstrijd daarentegen, stond nog op zijn lijst. En voor wie Dončić kent moet weten dat hij een beetje uitdaging niet uit de weg gaat, integendeel.

Het was tijdens het tweede kwartaal van de wedstrijd dat zijn collega aan de bal was. En zoals dat in basketbal termen wordt uitgedrukt, wanneer een verdediger tegen de regels in fysiek contact zoekt met de ‘shooter’ die de bal probeert te gooien, vond de overtreding ‘shooting foul‘ plaats.

Datzelfde moment paradeerde Luka Dončić richting zijn target, namelijk scheidsrechter Ashley Moyer-Gleich, en maakte hij er werk van om met haar te flirten. Wat de beste man precies zei is niet helemaal duidelijk, wel is op beeld te zien dat scheidsrechter Moyer-Gleich tot twee keer toe verward aan hem vroeg “Fouling?“. Ze moest even nadenken maar begreep al gauw dat hij op iets anders uit was dan uitleg over de overtreding. Ze lachte het weg en keek toen de andere kant op, maar leek er verder niet al teveel over in te zitten.

Vermoed wordt dat Dončić op zijn manier de liefde aan haar verklaarde met “I’m fouling in love with you” of “I’m fouling for you”. Zie hier de zeer amusante beelden:

 

Wij zijn fan van deze jonge topspeler en zijn benieuwd of wij hem binnenkort samen met de Amerikaanse scheidsrechter het basketbalveld op zullen zien lopen. Maar wetende dat Dončić bekend staat om zijn humoristische persoonlijkheid, misschien was hij just fouling around.