#8 Westfalenstadion – Borussia Dortmund

Het Signal Iduna Park is een stadion van wereldklasse en een van de luidste in Europa. Hetzelfde kan worden gezegd over de fans van Borussia Dortmund. De meeste voetballiefhebbers hebben weleens van de gele muur gehoord: 24.000 fans aan de zuidelijke kant van het stadion die allemaal gekleed zijn in de beroemde gele en zwarte kleuren van de club. Grote wapperende vlaggen, geschreeuw en lekker veel chaos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borussia Dortmund (@bvb09)

#7 De Kuip – Feyenoord

Feyenoord is de laatste jaren inderdaad vaker actief in de Europa League en Conference League dan de Champions League, maar de fans pakken hun kans direct wanneer Feyenoord Champions League voetbal speelt. Toen De Kuip in de jaren 30 werd ontworpen, speelde geluid een centrale rol in het ontwerp. Dat is omdat ze een stadion wilde creëren met een ongeëvenaarde sfeer, wat zeker gelukt is.

#6: Rajko Mitic Stadion – FC Crvena zvezda (Rode ster Belgrado)

Dit stadion staat ook wel bekend onder de naam Marakana. Het is een ontzettend luid stadion gelegen in het Servische Belgrado en de thuisplek van Rode ster Belgrado, de meest succesvolle club in Servië. De fans van Rode Ster staan bekend om het uitlokken van de fans van de tegenpartij door middel van hun gezang. Het is voor uit-supporters dan ook vaak een plek waar ze niet graag naar toe gaan.

#5: Celtic Park – Celtic

In Glasgow kunnen ze er ook wat van. De Schotse fans zijn luid en weten tijdens Champions League-wedstrijden vaak hun stadion waar zo’n 60.000 mensen in kunnen volledig vol te pakken.

#4 Anfield – Liverpool

Voorafgaand aan de wedstrijden in de Premier League hoor je het bekende “You’ll Never Walk Alone” al door het scherm, en tijdens Champions League-wedstrijden is het al helemaal feest. Liverpool heeft dan ook wel een van de beste stadions voor wanneer je een Champions League-wedstrijd wil bezoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

#3 Sukru Saracoglu Stadion – Fenerbahçe

Het Sukru Saracoglu Stadion is gelegen in Istanboel en is de thuishaven van een van de grootse clubs in Turkije. Het is dan ook logisch dat de fans erg fanatiek zijn wat betreft hun club, en dat laten ze maar al te graag zien én horen. Tijdens Champions League-wedstrijden kan het er hier luid aantoegaan.

#2 Ataturk Olympic stadion – Beşiktaş

De thuisbasis van Beşiktaş hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Dit stadion wordt ook wel de Vodafone Park genoemd en ligt ook in het Turkse Istanboel. De fans van de club weten er altijd een feestje van te maken.

#1 Nef StadyumuGalatasaray

Je hebt misschien wel gemerkt dat drie luidste stadions allemaal in Turkije liggen. De Turkse fans zijn in het algemeen ontzettende voetbalfanaten. Het gaat er hier dan ook als geen andere plek aan toe. Dit stadion heeft zelfs de Guinness World Record voor luidst gemeten geluid ooit in een voetbalstadion. Clubs en vele voetballers komen hier het liefst niet op een dinsdag- of woensdagavond want je begint hier als het ware al met een 1-0 achterstand. Het is een ware heksenketel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Galatasaray (@galatasaray)