De dochter van Madonna is ook gek op aandacht

Lourdes Maria Ciccone Leon, zoals ze voluit heet, is de 24-jarige dochter van Madonna en ‘fitnessgoeroe’ Carlos Leon, zoals Leon haar vader noemt. Of ze al echt veel heeft gepresteerd laten we even in het midden, maar ze werkt in ieder geval hard aan haar eigen carrière. Zo is ze het nieuwe gezicht van het merk Marc Jacobs en was ze ook te zien in de  Stella McCartney-campagne. Op Instagram doet ze het inmiddels ook lekker, waar ze nu ongeveer 183.000 volgers heeft. De danseres – ze volgde op aanraden van haar moeder een ballet opleiding – en zelfverklaarde “Latina from Manhattan” is verfrissend openhartig en opzettelijk provocerend. Van wie ze dat heeft hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen.

Dat ze zich weinig aantrekt van de gangbare gedrags- en omgangsvormen moge duidelijk zijn. Dat onderstreepte ze nogmaals met haar aanwezigheid tijdens de Video Music Awards. Daar paradeerde ze schaamteloos met een heel bijzondere outfit. Afgezien van haar duidelijk zichtbare achterwerk, bleek ze ook weinig op te hebben met het wegscheren van okselhaar. Terwijl hele volksstammen de geschoren oksels hebben omarmd, is het voor Lourdes een non-issue.

Lourdes Leon maakt het allemaal niets uit

Lourdes verscheen al in een opvallende jurk op het MET gala. Het is een jaarlijks benefietevenement voor de modeafdeling van het Metropolitan Museum of Art. Het was echter niet de jurk wat vooral voor de nodige discussie zorgde, maar het feit dat ze zich – zoals het een echte Madonna het zou doen – liet fotograferen waarbij de nadruk op haar ongewenste lichaamsbeharing lag. Wat volgde was een storm aan kritiek op social media.

De een zag er duidelijk een gewaagd statement in, terwijl anderen juist afkeurend reageerden en haar beschuldigde van ordinaire aandachttrekkerij. Lourdes zelf interesseerde het maar bar weinig. Waarschijnlijk wist ze zelf heel goed dat ze dergelijke reacties kon verwachten. Wat ons betreft maakt het niet veel uit, ze is hoe dan een prachtige dame om te zien.

Zie hieronder een aantal foto’s van haar Instagram: