Zo kun je zelf een loungebank maken in 5 stappen

Als je een beetje op internet zoekt, kom je tal van bouwtekeningen tegen om zelf je eigen meubels te maken. Dat is op zich leuk, maar vaak zijn dergelijke bouwtekeningen lastig te lezen. Daar komt bij dat het kopen van de juiste materialen vaak een behoorlijke investering vergen waardoor je vaak beter kant-en-klare meubels kunt kopen. De oplossing is dus net zo duur als het product zelf. Ga je echter pallets gebruiken, dan blijkt het niet alleen stukken goedkoper, maar ook nog eens veel leuker te zijn. Zo zet je in een mum van tijd deze hippe loungebank zelf in elkaar met pallets. Ideaal voor op jouw balkon of in de tuin.

In de onderstaande video zie je de benodigdheden en de stappen:

 

  1. Schuur alle pallets zodat ze vrij van splinters zijn.
  2. Leg twee pallets op elkaar en maak ze aan elkaar vast met schroeven. Zo zorg je ervoor dat je een vast en stevig geheel hebt. Gebruik hiervoor 4×50 mm schroeven.
  3. Om de rugleuning vast te kunnen maken, dien je de tussenlatten onder de achterste plank weg te halen. Zo ontstaat er een inkeping waar de andere pallets mooi in kunnen vallen.
  4. Haal de achterste rij klossen en bovenliggende twee planken weg. Het is belangrijk dat de verticale planken niet verwoest worden!
  5. Nu wordt het tijd om de rugleuning te fixen. Leg de pallet in de inkeping van het stevige zitgedeelte in een schuine hoek en schroef de rugleuning vast aan het zitgedeelte met 5×70 mm schroeven. (Als finishing touch: bestel een paar pallet zitkussens zodat jij comfortabel kan chillen_.

Wil jij als echte handige Harry meer DIY-projecten ontdekken en aan de slag gaan? Zo maak je zelf een balkonbar.