Een wel hele lastige beslissing

Een loterijwinnaar in New Jersey heeft veel om over na te denken na het winnen van de Mega Millions-jackpot van maar liefst 1,1 miljard dollar (omgerekend 935 miljoen euro). Deze winst behoort tot de grootste loterijwinsten in de Amerikaanse geschiedenis. De kans om deze jackpot te winnen is echter extreem klein, met slechts 1 op 302,6 miljoen.

Naast het vieren van de overwinning, moeten loterijwinnaars ook kiezen tussen het ontvangen van een groot, vast bedrag in contanten, of het ontvangen van de prijs in 29 termijnen. De Mega Millions-jackpot biedt deze opties aan, waarbij de contante uitbetaling een bedrag van 456,87 miljoen euro oplevert. Dat is ongeveer de helft van het hele bedrag, maar dan heb je het wel in één keer binnen. Een lastige beslissing dus.

De loterij winnen is niet altijd een feestje

Het winnen van zo’n groot bedrag kan echter onverwachte gevolgen hebben, zoals Frank Kemmler uit Australië ontdekte. Hij had met de lotto tienduizenden euro’s gewonnen, en wilde een vakantie boeken naar het buitenland. Na het winnen van dat heerlijke bedrag, werd hij geconfronteerd met de harde realiteit toen hij zijn invaliditeitspensioen moest herzien. Zijn medische kosten werden voorheen gedekt door zijn pensioen, maar nu is het zijn eigen verantwoordelijkheid geworden en mag hij er zelf voor dokken.

Kemmler’s verhaal laat zien dat het winnen van een groot geldbedrag niet altijd een pretje is. Hoewel het winnen van de loterij een droom is voor velen, kan het dus ook negatieve gevolgen op je huidige financiële situatie hebben. Zo kan dus zomaar door een winnend lot je pensioen op losse schroeven staan. Zo zegt Kemmler: “Met de kennis van nu, had ik mijn dochter het gewonnen geld gegeven en ik had mijn eigen pensioen gehouden”.