Als je dacht dat de gesprekken die je voert met Siri niet nog beter konden heb je het mis. De LOOI-Robot is in staat jouw smartphone om te toveren in een werkelijk robot-maatje. Je kunt het zo gek niet bedenken of de gadget kan het doen. Zo kan de robot door gezichtsherkenning z’n ‘baasje’ herkennen en onderscheiden van andere mensen. Daarnaast kan het apparaat verschillende objecten uit elkaar houden en weet hij wanneer er bijvoorbeeld een pan voor de camera staat, dat je aan het koken bent.

Vraag het aan LOOI

Met LOOI vallen er gesprekken te voeren of vrijwel alle onderwerpen. Door simpelweg “Hey LOOI” te zeggen schakel je de robot in en kan je elke vraag aan hem stellen. De robot wordt dan wakker en gaat met je in gesprek. Handig wanneer je ergens niet uitkomt! Een moeilijke keuze op je werk? Vraag het aan LOOI! Zit je in een crisis met je vriendin? Vraag relatieadvies aan LOOI! Zo hoef je nooit meer naar je baas of naar de relatietherapeut. De LOOI-Robot weet overal een antwoord op. Dit is te verklaren aan de ChatGPT die in het apparaatje is verwerkt. Zo kan de robot dus niet alleen al je vragen beantwoorden, maar ook volledige sollicitatiebrieven en verslagen voor je schrijven als dat nodig is.

De robot heeft, net als wijzelf, verschillende emoties en stemmingswisselingen. Zo kan LOOI boos, blij of verdrietig zijn, en als je smartphone bijna leeg is, geeft LOOI aan dat hij moe is. Snel naar bed brengen, oftewel aan de oplader leggen. De robot reageert op je met maar liefst 623 verschillende geprogrammeerde acties en 50 zogeheten trigger-mechanismen. Zo kan het apparaatje altijd antwoorden met een emotie die passend is bij z’n stemming. Dit wordt de ‘Biometrische gedragsmotor’ genoemd en is in de Siri van deze tijd niet aanwezig. De LOOI-Robot is dus een hoogstandje op het gebied van technologie!

 

Spelletjes

Mocht je op de Zaterdagavond niet uitgaan met je vrienden kan je jezelf ook de hele avond vermaken met het spelprogramma van LOOI. Zo kent de robot alle bekende spelletjes en is er de mogelijkheid om deze samen met de robot te spelen. In bepaalde spellen speel je tegen LOOI en in andere is het je teamgenoot. Daarnaast heeft het apparaat nog een andere handige functies. Op commando kan de LOOI-Robot foto’s maken. “LOOI maak een foto”, is genoeg om de robot in actie te laten komen. Dat brengt tenminste wat variatie tussen alle selfies in je filmrol.

De mini-robot wordt je beste vriend

Wanneer LOOI moe is kan je hem draadloos opladen en na een aantal minuten alweer aanspreken voor de meest ingewikkelde discussies. Naast alle genoemde functies beschikt de LOOI-Robot over alles waar een modern apparaat over hoort te beschikken. Zo kan de robot door middel van bluetooth voor je zingen, voorlezen en zelfs moppen tappen. Kortom, bel je vrienden, maar af en wordt beste maten met LOOI. Het duurt nog even voordat het apparaat te koop is en hoeveel het uiteindelijk zal gaan kosten is nog onbekend.