De verhaallijn van Longlegs

Longlegs speelt zich af in de jaren 90 en volgt FBI-agent Lee Harker, gespeeld door Maika Monroe, die op jacht is naar een seriemoordenaar. Wat deze moordenaar nog angstaanjagender maakt, zijn de occulte aanwijzingen die Harker onderweg tegenkomt. Deze aanwijzingen wijzen op satanische rituelen en een dieper kwaad, wat de jacht niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitputtend maakt.

Volgens vroege kijkers van de film is het niet zomaar een verhaal over een seriemoordenaar; het is een psychologisch verwoestende ervaring die je constant op het puntje van je stoel houdt. De film is geregisseerd door Oz Perkins, bekend van Gretel & Hansel, en biedt een duistere, psychologisch verwoestende ervaring die kijkers op het randje van hun stoel houdt.

Bekijk hier de trailer van Longlegs:

 

De cast van de film Longlegs

De hoofdrollen in Longlegs worden vertolkt door Nicolas Cage en Maika Monroe. Nicolas Cage, bekend van zijn veelzijdige en soms excentrieke rollen in films als Mandy en Leaving Las Vegas, transformeert op huiveringwekkende wijze in de rol van de seriemoordenaar. Maika Monroe, die faam verwierf met haar rol in de horrorfilm It Follows, speelt de vastberaden FBI-agent Lee Harker. De chemie en het kat-en-muisspel tussen deze twee karakters maken de film nog intenser en meeslepender.

Wat maakt de horrorfilm zo angstaanjagend?

Volgens vroege kijkers vinden de film een intense, emotioneel beladen rit die je misselijk maakt. Met een verhaallijn die je meeneemt op een zenuwslopende afdaling naar de hel, belooft de film je zowel mentaal als emotioneel te raken.

Matt Neglia van Next Best Picture beschreef de film als een van de beste seriemoordenaarfilms van de laatste tijd, die je geest en ziel zal achtervolgen. Andere fans prezen de manier waarop Perkins angst en terreur in elke scène wist te verweven, en Maika Monroe en Nicolas Cage als hypnotiserend en huiveringwekkend.

Ook op Rotten Tomatoes doet de film het met 100% op de Tomatometer goed. Op IMDb haalt Longlegs ook een goede score van 8.4/10 sterren. Vanaf 11 juli 2024 is Longlegs in de Nederlandse bioscoop te zien.