Minimalistische Londense woning

Het huis is gesitueerd op een plek waar eerst een garage stond in West Londen. Het gebouw is daardoor erg smal en diep, ingeklemd tussen tuinen aan de ene kant en een garageblok aan de andere kant. De bewoner van het huis woonde eerst verderop in de straat en kocht het stuk grond om te voorkomen dat het volgebouwd werd door een projectontwikkelaar. Jaren later kwamen die persoon op het idee om zelf een huis te ontwerpen die geen afbreuk deed op de al bestaande gebouwen.

London garagehuis MAN MAN 2

Er waren veel restricties waar gelet op moest worden bij de bouw. Zo mocht er maar met één verdieping de lucht in gebouwd worden. Ook konden geen ramen geplaatst worden aan de aangrenzende muren van de buren. Deze problemen werden opgelost door een kelder aan de achterkant van het gebouw te voegen om zo alsnog een huis met twee slaapkamers te krijgen. De natuurlijke lichtinval werd gestimuleerd door drie binnenplaatsen te creëren en dakramen te plaatsen door het gehele gebouw. De rolgordijnen kunnen dienen om licht te weren en de minimalistische look van de kamers te waarborgen. Tevens loopt er een open gang door het hele huis wat het een open en simplistisch gevoel geeft. Het gebruik van natuurlijke materialen, te zien aan de houten elementen, geeft het huis een minimalistisch en doch rustiek uiterlijk mee.

Al met al is deze woning het bewijs dat minimalisme wel degelijk een kracht kan zijn. Een mannelijk huis staat ook wel degelijk in Nederland. Deze loft in Tilburg maakt uitstekend gebruik van kleur en materiaal en het resulteert in een droomwoning.