Londen

Met de trein naar Londen, dat is toch niet iets nieuws? Nee, reizen met de trein naar Londen is niet nieuw. Rechtstreeks naar Londen met de trein daarentegen wel. Voorheen moest je in Brussel een overstap maken. Deze overstap is niet zo eenvoudig als naar de overkant van het perron lopen. Zoals het nu gaat, moet je tijdens de overstap door de douane gaan. Riem af, laptop uit de tas en vriendelijk kijken, je kent het wel. Voordat je het weet ben je weer een uur verder.

Een andere optie is in het vliegtuig stappen, met minder dan een uurtje sta je aan de Engelse grond. Hoewel het geen lange vlucht is, ben je al met al best veel tijd kwijt om met het vliegtuig te gaan. Zo ben je altijd veel te vroeg op Schiphol en eenmaal in Londen moet je nog de trein nemen richting het centrum.

londen trein rechtstreeks man man 2

De ideale oplossing is dan ook een een rechtstreekse treinverbinding. Dit is dan ook iets wat Eurostar mogelijk gaat maken. Zoals het er nu uitziet, zal de 4 uur durende treinreis vanaf half december mogelijk zijn. Qua tijd scheelt het onderaan de streep niets. Bovendien is een treinreis beter voor het milieu dan vliegen. Voor de mensen met vliegangst scheelt het een boel stress én turbulentie. De prijzen voor de rit zijn nog niet bekend, wel is het de bedoeling om met de prijsvechters te concurreren.

Tot die tijd zullen we het nog met een overstap moeten doen. Check ook deze vriendengroep die door 45 Europese landen reisde.