Wie of wat is Loki?

Loki is een serie gebaseerd op het personage Loki uit de stripboeken van Marvel Comics. De serie werd ontwikkeld door Michael Waldron en geproduceerd door Marvel Studios in samenwerking met Disney+. Het verhaal volgt de avonturen van Loki, gespeeld door Tom Hiddleston.

Bekijk hieronder de trailer van Loki seizoen 2. Let op! Deze trailer kan spoilers bevatten als je het eerste seizoen nog niet gezien hebt:

De verhaallijn van het tweede seizoen van Loki

In Avengers: Endgame zagen we hoe hij gevangen werd genomen door de Time Variance Authority (TVA), een organisatie die verantwoordelijk is voor het handhaven van het tijdlijnbeheer binnen het MCU (Marvel Cinematic Universe). In plaats van gestraft te worden voor zijn daden, krijgt Loki een kans om te werken voor de TVA en te helpen bij het oplossen van tijdafwijkingen.

Het einde van het eerste seizoen liet ons achter met veel vragen en onbeantwoorde mysteries. Gelukkig krijgen we nu meer antwoorden in het langverwachte vervolg. Zonder al te veel spoilers weg te geven, kunnen we wel zeggen dat seizoen 2 van Loki ons dieper zal meenemen in de complexe wereld van de TVA en de geheimen die ze bewaren. We zullen ontdekken wat er echt gaande is binnen deze organisatie en hoe dit alles verband houdt met het grotere MCU.

Ook kunnen we verwachten dat Loki’s karakterontwikkeling centraal staat in dit nieuwe seizoen. Het eerste seizoen toonde al een interessante groei van het personage. Hoe zal Loki omgaan met zijn rol binnen de TVA? Zal hij een vos blijken en trouw blijven aan zijn oude streken of zal hij een echte held worden?

Reacties op Loki seizoen 2

De reacties zijn voornamelijk positief, en dat is met name voor Marvel erg goed nieuws. Zeker na de tegenvallende resultaten van Secret Invasion (6.0 op IMDb) op Disney+ en een reeks hele matige bioscoopfilms had Marvel iets nodig waar kijkers weer naar kunnen uitkijken. En we durven eigenlijk al wel te stellen dat dit is gelukt met het tweede seizoen van Loki. Om deze stelling te bevestigen, gingen we op zoek naar de mening van de kenners. IMDb geeft de serie een 8,2 / 10 sterren. Een geweldige score. Ook de kenners van Rotten Tomatoes zijn lyrisch over Loki en geven de serie een Average Tomatometer van maar liefst 83%. Tel daarbij de 3,75 / 5 van MovieMeter nog eens op en we denken wel dat het goed zit.

Hieronder nog een greep uit de reacties op X over het nieuwe seizoen: