Een droom die is uitgekomen voor Messi: de wereldtitel

Lionel Messi is een speler die alles gewonnen heeft wat het hoogste niveau van het voetbal te bieden heeft. Tot zo’n 3 maanden geleden miste de linkspoot nog één beker in zijn overvolle vitrine: de WK beker. In 2014 kwam Messi heel dichtbij. Hij schopte het tot de finale, waarin hij verloor van Duitsland na de winnende treffer van Mario Götze.

Maar nu, acht jaar later, is het de zevenvoudig Ballon d’Or winnaar toch gelukt. Samen met het Argentijnse elftal speelde Lionel Messi de sterren van de hemel op het toernooi in Qatar en wonnen ze in de finale van Frankrijk na een penaltyreeks. Messi is zijn ploeggenoten en de staf van zijn elftal ontzettend dankbaar en bedankt ze op een heel unieke manier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Een heel speciaal cadeau van een nog specialere voetballer

Men zegt weleens dat alles wat Messi aanraakt in goud verandert, zo ook zijn geschenken. De sterspeler heeft alle ploeggenoten en stafleden van het Argentijnse team een gepersonaliseerd 24-karaats gouden telefoonhoes cadeau gegeven. Op elke hoes staat de naam en rugnummer van de speler en ook het het embleem van de Argentijnse voetbalbond. Een heel mooi aandenken en gebaar van de aanvoerder.

In totaal heeft Messi 35 gouden telefoonhoesjes laten maken bij IDesign gold. Exact 197.000 euro heeft de wereldkampioen voor de gouden hoesjes betaald, dus meer dan 5.500 euro per hoesje. Maar natuurlijk is dat, gezien het salaris van Lionel Messi, totaal geen probleem voor de Argentijn.