Een film met een indrukwekkend waargebeurd verhaal

Het verhaal van Lion gaat van start in het overbevolkte India. Daar woont Saroo (Dev Patel, Slumdog Millionaire en Hotel Mumbai), een vijfjarige knul, samen met zijn oudere broer, moeder en jongere zusje wonen in een klein, arm dorpje. Op een dag volgt Saroo zijn broer om een baan te zoeken in de grote stad en ze komen aan bij een nabijgelegen treinstation. Saroo gaat en dutje doen en voor hij het weet is hij zijn broer kwijt.

 

Terwijl hij zoekt naar zijn broer, stapt hij in een trein die begint te rijden. Na enkele dagen komt hij aan in het verre Calcutta, waar hij de plaatselijke taal niet spreekt of verstaat. Hij brengt de nacht door in het station met een paar straatkinderen, maar wordt dan gedwongen te vluchten wanneer een groep mannen hen probeert te ontvoeren. Dit is slechts het begin van als zijn tegenslagen. Tegen alle verwachtingen in trotseert hij al deze trauma-verwekende uitdagingen.

Na een lange tijd door de onbekende straten te zwerven, wordt Saroo opgemerkt door een jonge gozer die hem naar het politiebureau brengt, waarna hij in een weeshuis wordt geplaatst. Nadat hij daar een paar maanden spendeert, wordt hij geadopteerd door een Australisch stel. Hij leeft daar een gelukkig leven.

Lion

Twintig jaar later vertrekt hij naar Melbourne om hotelmanagement te studeren. Daar komt hij in aanraking met Lucy en de twee vinden de liefde in elkaar. Alles lijkt goed voor hem uit te pakken, maar zijn verleden blijft nog altijd aan hem knagen. Nadat hij op een feestje breekt, laat hij weten dat hij zijn biologische familie wilt opzoeken. Met behulp van zijn vage herinnering probeert hij door middel van Google Earth zijn biologische familie op te sporen.

De trailer van Lion vind je hieronder (YouTube):

 

Lion is een aanrader volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Met een uitstekende IMDb-score van 8,0 en meerdere nominaties (onder andere een Academy Award), op zijn naam is Lion een dikke vette aanrader. Ga wel even langs de winkel voor een pak tissues, ook al ben je de stoere man des huizes.