The Lion King als liveaction

De nieuwste The Lion King is een remake van het oorspronkelijke verhaal uit 1994, dat werd geproduceerd door Walt Disney Feature Animation. De animatiefilm, waarin dieren werden vermenselijkt zodat ze konden praten en denken zoals wij, was een groot succes. Voor deze film is de regie in handen van Jon Favreau, die zelf acteerde in de serie Friends. Later regisseerde hij een aantal Iron Man films en maakte hij voor Disney al de liveaction versie van Jungle Book.

De cast wordt gevormd door verschillende grote sterren. De stem van koning Mufasa, ingesproken door acteur James Earl Jones, komt terug waardoor je meteen weer in de sfeer van toen komt. Verder spelen in de film; Donald Glover als Simba, Beyoncé als Nala, Jones dus als Mufasa, Billy Eichner als Timon, Chiwetel Ejifor als Scar en Seth Rogen als Pumbaa. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste filmtechnieken om ons opnieuw van dit verhaal te laten genieten.

The Lion King MAN MAN

Het verhaal

In deze film reist The Lion King opnieuw naar de Afrikaanse savanne, waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Echter wordt de komst van de nieuwe welp niet door iedereen gevierd. Scar, de broer van Mufasa en voormalig erfgenaam van de troon, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt dan ook geteisterd door verraad, drama en tragedie. Uiteindelijk zal dit leiden tot Simba’s verbanning. Hij krijgt hierbij hulp van een aantal nieuwe vrienden en samen zullen ze moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terug kan nemen wat van hem is. De film verschijnt in juli 2019 in de bioscoop.

Als je sowieso van klassieke films houdt, kijk dan ook eens de films die je als onderdeel van een test gratis op YouTube kunt zien vanaf nu.