One night stand

Het is en blijft toch een dingetje voor velen, de one night stand. Je hebt de uitgesproken liefhebbers van een avondje vertier met een onbekende vrouw om die vervolgens het liefst nooit meer te zien. En aan de andere kant heb je de mannen die altijd heel hard roepen dat het ze niets interesseert zonder écht iets voor iemand te voelen. Hoe dan; in onze ogen is er niets mis met een one night stand, zolang je beide maar dezelfde verwachtingen hebt van de avond en wat er daarna wel (of niet) gaat gebeuren.

one night stand MAN MAN

Maar een one night stand is niet altijd feest. Het kan ontbreken aan chemie tussen de lakens maar zelfs als dat in orde is, kan het ongemakkelijk worden. Als je wakker wordt naast iemand die je niet echt goed kent, althans niet op deze manier, en je daarnaast barstende koppijn van het bier hebt zit het al niet mee. Als dan ook nog eens blijkt dat er iemand langs je ligt waar je liever helemaal niet bij in de buurt was gekomen, kun je toch wel spreken van een kleine ramp. Gelukkig hebben we allemaal de beschikking over wat creativiteit en anders helpen wij je, door te vertellen hoe je zo snel mogelijk weg komt.

Wanneer je bij haar thuis wakker wordt

Dit is nog de beste situatie voor zover dat mogelijk is. Als je bij haar thuis wakker wordt is het namelijk niet zo heel moeilijk op te lossen. Je kunt gewoon weg gaan, netjes of minder netjes. Als je écht bent geschrokken en gigantisch veel spijt hebt, kun je stiekem je spullen pakken en gewoon de deur uitgaan. En dan maar hopen dat je haar voorlopig niet meer ziet. Echter zijn wij niet bepaald een fan van deze methode.

one night stand MAN MAN

Het kan ook op een wat nettere manier. Zeg gewoon netjes dat je naar huis moet of een afspraak hebt, praat nog wat over koetjes en kalfjes en maak je langzaam uit de voeten. Probeer dan weg te blijven van de welbekende clichés als je er toch geen zak van meent. Dus niet zeggen dat je haar gaat bellen of dat je zin hebt haar binnenkort weer te zien. Bedank haar liever voor de leuke avond en zeg verder niets over wat er nog komen gaat, dan is de boodschap ook wel duidelijk.

Als ze bij jou is

Als je het de avond ervoor een goed idee vond om haar mee naar jouw eigen huis te nemen wordt de situatie een stuk vervelender. Je kunt haar immers moeilijk gewoon naar buiten gooien. Nu is het de kunst om wat creatiever te zijn om toch zo snel mogelijk van je foutje scharrel af te komen. Het is namelijk al erg genoeg om wakker te worden naast iemand waar je absoluut niet blij van wordt. Het zou helemaal vervelend zijn als ze dan ook nog de halve dag blijft hangen. Met onderstaande tips is dat gelukkig helemaal niet nodig, dus lees deze punten aandachtig door.

Een vriend laten bellen

Dit werkt vrijwel altijd, zeker als je een deal hebt met een goede vriend. Op het moment dat je met een meisje zit opgescheept waar je niet blij van wordt, stuur je simpelweg je vriend een berichtje. Deze belt je vervolgens binnen een paar minuten en roept door de telefoon – het liefst zo dat de dame in kwestie het ook meekrijgt – dat er iets vervelends aan de hand is en dat je écht moet komen. Voor de vorm stribbel je een beetje tegen. Vervolgens zeg je dit tegen het meisje en na een zogenaamde discussie komen jullie beiden tot de conclusie dat je echt je vriend moet gaan helpen.

one night stand MAN MAN

Zeggen dat je naar school/werk/een afspraak moet

Misschien is dit ook wel gewoon de waarheid of de halve waarheid en moet je eigenlijk pas over een uur weg. Hoe dan ook, het is een makkelijke smoes die meestal wel zal werken. Zeg dat je echt zo weg moet en waarschijnlijk zal ze al wel begrijpen dat het de bedoeling is dat ze gaat. Komt de boodschap niet helemaal over, dan kun je altijd nog zelf alvast aanstalten maken. Pak je spullen en doe alsof je een beetje haast hebt. Voor wat extra geloofwaardigheid kun je ook gewoon op je fiets stappen. Fiets een klein rondje voor een frisse neus en duik vervolgens weer lekker je bed in.

De negeer modus

Een beetje een botte manier om je one night stand te beëindigen, maar als het écht moet een optie. Eerst doe je gewoon nog alsof je slaapt wanneer zij tegen je begint te praten. Dit kun je natuurlijk niet vol blijven houden, maar lichtelijk negeren kan wel. Zeg uit jezelf eigenlijk gewoon helemaal niks en reageer alleen met het hoogstnoodzakelijke. Je vergeet ook een ontbijtje of wat drinken aan te bieden. De boodschap zal nu wel overkomen, het is de bedoeling dat ze vertrekt. Het is niet de meest nette manier, maar als je het niet meer weet zou je dit kunnen doen.

Eerlijk zijn, wellicht de beste optie

We zouden het bijna vergeten met al deze stiekem toch wel vermakelijke smoesjes. Je kunt ook gewoon eerlijk zijn, een nette manier. Als je een beetje een gentlemen bent zeg je het gewoon netjes of zit je desnoods een tijdje de situatie uit. Als je eerlijk wil zijn zeg dan dat je een leuke nacht hebt gehad maar dat dit voortkwam uit een gezellig feestje met iets te veel drank. Zeg dat je verder niet op zoek bent naar iets serieus en dat het hierbij zal blijven. De één zal dit beter oppakken dan de ander, maar je bent in elk geval eerlijk geweest.

Je kan ongemakkelijke situaties ook gewoon voor zijn door one night stands op de juiste manier in te gaan.