Lifehack voor de kou: gebruik wodka tegen een bevroren autoruit

Jack Mentiply heeft een interessante lifehack bedacht om te voorkomen dat de voorruit van zijn auto bevriest. In Groot-BrittanniĆ« is het momenteel erg koud door een ‘Artic Blast’ met ijzel, sterke wind en sneeuw. Het kan lastig zijn voor chauffeurs om hun auto iedere ochtend ijsvrij te maken. Maar Jack beweert dat zijn truc hem die tien minuten bespaart.

Hij gebruikt wodka om zijn voorruit te beschermen. Hij spuit wat wodka op de voorruit en doet ook een paar slokjes in de ruitensproeiervloeistof. Volgens hem voorkomt de alcohol dat alles bevriest. Hij liet dit zien in een video op TikTok en kreeg meer dan 1,8 miljoen views. Jack raadt wel aan om gewoon lekker de goedkoopste fles te kopen. Hij vindt het (logischerwijs) zonde om goede wodka te verspillen.

Jack beweert dat hij deze truc al heel lang kent en het al tijden gebruikt wanneer het vriest. Hij legt uit dat wodka heel sterk is en daarom de beste alcohol is om te gebruiken. Als extra tip deelt Jack hoe je een wodka schermspray kunt maken, zodat je het niet rechtstreeks uit de fles hoeft te gieten. Hij zegt dat je het bovenste gedeelte van een spuitfles eraf moet halen en gewoon op de wodkafles moet zetten. En klaar is Kees. Zie de video van Jack hieronder: