Daragh Curran deelt zijn wijsheid met het internet

Het lastigste aan het nabootsen van een biertje uit de kroeg, is het creëren van de romige schuimlaag. Daragh Curran heeft een YouTube-video geplaatst waarin is uitgelegd hoe je dit het best voor elkaar kunt krijgen, ook als je geen Guiness Surger blikje heb.

Lifehack Guinness biertje

Steek een speld in de bovenkant van het blikje en laat hem vervolgens vijf minuten staan totdat er lucht uitkomt. Trek de speld er daarna heel langzaam uit en giet het blikje in je glas. Tot nu toe ziet het er nog plat uit, maar het is de bedoeling dat je het nog laat borrelen.

 

“Idealiter heb je het blik ongeveer 24 uur in de koelkast gehad, en rechtopstaand – ik merk dat als je het blikje zijwaarts neerzet, het bier in rap tempo het blikje uitkomt als je als je het opent”, vertelt Daragh. En een aanrecht onder bier is natuurlijk niet gewenst.

“Het glas – geloof het of niet, die heb ik 15 à 20 minuten in de vriezer gezet”, vervolgt Daragh. “Ik ga het blik openmaken de inhoud meteen in het glas gieten. Dus recht naar binnen, glas in een hoek van 45 graden… ik ga ongeveer 80 procent ervan erin gieten.”

Nadat Daragh het glas ongeveer een minuut heeft laten bezinken, voegt hij de rest van het bier toe. “Je tilt het glas niet op, maar je houdt je hand er stevig op, en giet het restant er zo in. En voilà je zou een mooie romige schuimkraag moeten krijgen.”

Proost!