Om dit te bereiken heb je radiatorfolie nodig. Dit kost je zo’n 10,50 euro per rol. Andere benodigdheden zijn warmte reflecterende noppenfolie (ongeveer 9,49 per rol) en daarnaast nog een rolletje dubbelzijdig tape.

 

Radiatorfolie weerkaatst 90% van de warmte

Vervolgens gebruik je dit materiaal om achter je verwarming te plakken. Meet dus eerst op hoeveel je nodig hebt om het er mooi uit te laten zien. Vervolgens plak je het achter je verwarming en dit zorgt er voor dat 90% van de warmte wordt teruggekaatst. Deze tip is afkomstig van Duurzaam In Huis. Zij geven nog een stappenplan: ‘Stap 1: Meet de radiator op en knip daarna de folie op maat. Stap 2: Plak de achterkant van de folie met voldoende dubbelzijdig tape. Stap 3: Plaats de radiatorfolie achter de verwarming/radiator. Wij raden aan een langwerpig voorwerp te gebruiken om de tape goed aan te kunnen duwen, zodat deze goed blijft plakken.’ Hieronder zie je op beeld hoe het werkt:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duurzaam In Huis (@duurzaaminhuis)

Nog meer tips om geld te besparen?

Op zoek naar nog meer manieren om te besparen? Misschien haal je dan inspiratie uit dit koppel dat in vijf jaar tijd een huis heeft gebouwd voor slechts 30.000 euro. Ook gaven we je in het verleden al eens tips om te besparen op je boodschappen.