Welke supermarkt heeft het beste groente en fruit?

Het is de supermarkt Nettorama die de buitengewoon overtuigende winnaar van het GfK onderzoek is geworden (in 2022). Ze mogen zichzelf de hoogst gewaardeerde verkoper van groenten en fruit noemen. Dit allemaal na onderzoek van Distrifood, die dit onderzoek al jaren laat uitvoeren. In 2021 was het ook al Nettorama die de eerste plaats met Lidl delen. Nu hebben ze de titel helemaal voor zichzelf, en moet Lidl genoegen moet nemen met plek 2. Poiesz, een supermarkt uit het noorden van Nederland, completeert de top drie van afgelopen jaar.

In deze dure tijden is geld een nog belangrijkere factor geworden

Volgens Norman Buysse van GfK (een marktonderzoeksbureau in Nederland en een van de grootste marktonderzoeksbedrijven ter wereld) is de factor prijs belangrijker geworden voor consumenten. Niet zo gek in deze dure tijden, ook niet gek is dat het rapportcijfer voor het aspect lage prijzen daalt in de breedte in het vers onderzoek. Alleen bij Lidl is het cijfer nog harder gedaald dan bij Nettorama. Bovendien scoort Nettorama op 5 van de 6 aspecten beter dan Lidl en is daarmee overtuigend winnaar in de AGF-categorie (aardappelen, groente en fruit). De landelijk bekende supermarkten scoren allemaal redelijk matig. De Albert Heijn en Plus staan nog in de top vijf, maar de Jumbo moet het met een schamele achtste plek doen.

Reactie directeur van Nettorama

“Fantastisch!”, reageert Nettorama-directeur Michel Mattheeuws. “Nettorama is wederom de beste supermarkt in groenten en fruit. Vorig jaar moesten we de eer nog delen met een concullega. Deze keer afgetekend op de eerste plaats, met een nummer één positie op vijf van de zes deelaspecten.

In de categorie groenten en fruit is het samenspel tussen inkoop en winkeloperatie cruciaal. De korte lijnen, het snel schakelen en de enorme bevlogenheid van alle collega’s op de winkelvloer, hebben deze waardering van consumenten tot gevolg.”