De elektrische auto van de Lidl

In Duitsland biedt de Lidl vanaf nu een elektrische auto aan. Het gaat om de wagen met de naam Elaris Finn. Met slechts twee zitplaatsen en een lengte van 2,8t is het een klein wagentje, maar zijn prestaties maken grote indruk.

Dit elektrische scheurmonster kan door de elektromotor met 38 pk een maximumsnelheid van maar liefst 115 kilometer per uur bereiken. Je kan hem dus wel even flink op zijn staart trappen. De accucapaciteit van 32 kWh geeft de garantie dat je ruim 200 km kan afleggen met een opgeladen accu. Verder is er ook aan de nodige luxe gedacht. Zo beschikt de Elaris Finn pover airco, cruise-ontrol, navigatie en een DAB+-radio. Het is dus wel degelijk veel meer dan een winkelwagentje.

elaris finn elektrische auto lidl

Met een 30 kW DC-lader heb je de bolide in een uur volledig opgeladen. Mocht je gebruik maken van een klassiek stopcontact, dan neemt dit ongeveer vijf uur in beslag.

Wat is de prijs van de Elaris Finn?

Mocht jij de bolide in één keer willen afbetalen, dan dien je een bedrag van maar liefst 20.330 over te maken naar onze Duitse vrienden van de Lidl. Ook is het mogelijk om de auto te huren. Dit kan je doen via een bedrag van slechts 222 euro per maand. Ben jij geïnteresseerd? Dan dien je de auto te bestellen via de app van de Lidl.

Hoewel de eerste lancering auto’s al uitverkocht is, kan je hem ook leasen voor 269 euro via de eigen website van Elaris. Maar toch kan je ook wachten op de volgende release via de supermarktketen. We blijven Nederlanders hè?

Momenteel geldt deze aanbieding alleen in ons buurland. Of de Lidl de Elaris Finn ook in ons land gaat verkopen, is nog onduidelijk.