De gigantische LG DVDLED Home Cinema

Groot, groter, grootst, daar lijkt de strijd tussen verschillende tv-fabrikanten vaak om te gaan. Eerst kwam Samsung al met The Wall (292 inch) gevolgd door de Crystal LED van Sony met een diameter van 220 inch. Maar LG heeft hen allen overtroffen met een tv met ongekende afmetingen. De grootste tv van hun nieuwste collectie – die LG in 2021 aankondigde – heeft een diagonale afmeting van maar liefst 325 inch. Om dat even om te rekenen naar ons eigen meetstelsel: dat is bijna 8,26 meter. Het past dus niet zomaar in je woonkamer.

 

De collectie bestaat uit meerdere 2K, 4K en 8K schermen van verschillende afmeting. In het geval van de Dual2k Ultra Stretch kan het scherm een diagonaal tot wel 196 inch krijgen. De Dual4K is het grootst met 393 inch, maar deze tv is veel breder dan dat hij lang is. Het vlaggenschip van de collectie is de 8K Ultra HD. Met een diagonaal van 325 inch en een redelijk normale lengte-breedte verhouding heb je voor deze LG tv een erg hoog plafond nodig. De DVDLED technologie die gebruikt wordt houdt in dat het scherm door LED’s wordt verlicht in plaats van een LCD-laag. Dat zorgt voor een beter beeld en een betere helderheid en contrast.

lg 4k ultra stretch brede tv

Nu verkrijgbaar bij LG

De nieuwe collectie is verkrijgbaar via de site van LG. Daar kunnen klanten een formulier invullen om in contact te komen met LG over de DVLED Home Cinema. Daarin kan men onder andere in aangeven in welke versie ze geïnteresseerd zijn, maar ook het budget. De opties lopen van ‘minder dan $100.000’ tot ‘meer dan 1 miljoen’. De schermen zijn ook zeker niet goedkoop. De kleinste versie is ‘slechts’ 81 inch en kost ongeveer $70,000, wat neerkomt op €66.554. De grote versies moeten allemaal op maat gemaakt worden en kunnen naar wens aangepast worden, maar daar hangt ook een flink prijskaartje aan. En je moet er natuurlijk de ruimte voor hebben.