Lewis Hamilton zet zich in voor een betere wereld

Al vaker heeft Hamilton via social media laten weten dat hij voorstander is van milieubescherming en duurzaamheid. Een paar jaar geleden heeft hij het volgende gedeeld met zijn fans: “Ik zal een moment wat afstand nemen om mijn gedachten op een rij te zetten. Dank aan de degenen die wel iets om deze wereld geven. Ik ben verdrietig door de gedachte waar deze wereld heen gaat. Het uitsterven van ons ras wordt steeds waarschijnlijker, doordat we onze bronnen uitputten.”

Niet iedereen reageerde positief op dit bericht van Hamilton. Vele zagen hem al hypocriet aangezien hij zelf in de racewereld zit. Hamilton liet vervolgens weten: “Veel mensen hebben een mening over hoe ik mijn social media gebruik, maar uiteindelijk is het mijn platform. We hebben allemaal een stem, iedereen op deze wereld. Het gaat erom hoe je deze wil gebruiken. Het is niet echt eenvoudig doordat we de wereld rondreizen en in auto’s racen. Onze ecologische voetafdruk is hierdoor groter dan die van de gemiddelde huiseigenaar. Maar dat betekent niet dat je niet kan praten over iets dat een positieve verandering in gang kan zetten. Ik kijk altijd naar dingen met de insteek hoe ik het effect dat ik op de wereld heb kan verbeteren.”

Je zou de laatste post van Lewis Hamilton die aan het surfen is, dan ook wel kunnen zien als een manier om nog dieper in contact te komen met de natuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Check ook welke sporten Lewis Hamilton allemaal beheerst. Deze man lijkt alles te kunnen op sportief gebied!