Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, de Britse coureur die al jaren lang voor Mercedes rijdt. Hij is misschien wel de beste coureur die de Formule 1 ooit heeft gehad. Jaren lang heeft hij met zijn team Mercedes de sport gedomineerd. Zijn kampioenschap kon dan ook niet langer uitblijven. Het is ook niet gek dat hij diegene is die binnen de Formule 1 die de snelste rondetijd ooit heeft neergezet.

 

Verschillende records in de Formule 1

Met het record die hij neer wist te zetten, sneuvelde het oude record van Juan Pablo Montaya. Tijdens een kwalificatie op het circuit van Monza, in het jaar 2004, haalde Montoya een snelheid van 242 kilometer per uur. Het record werd opnieuw verbroken in 2018, toen Vettel in 1 minuut en 19 seconden over het 5,5 kilometer lange circuit vloog. Dit gebeurde met een gemiddelde snelheid van 263.58 kilometer per uur. Alsof dit al geen prestatie was, heeft Lewis Hamilton hier dus nog een schepje bovenop gedaan. Hij zette op Monza een rondetijd neer van 1 minuut 18,887 seconden. Dit deed hij met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 264 kilometer per uur. Waanzinnig dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Lewis Hamilton tegen Max Verstappen

Lewis Hamilton zal dit seizoen waarschijnlijk minder makkelijk voor het kampioenschap gaan, omdat de auto van Max Verstappen een flinke upgrade heeft gekregen. Het zal gegarandeerd een spectaculaire strijd worden tussen de twee beste coureurs ter wereld. Wij kijken alweer uit naar de volgende race. Wil je dit niet missen? Check dan hier hoe jij ook de Formule 1 kunt zien.