Als je iets koopt bij een antiekwinkel hoop je natuurlijk een onschatbaar erfstuk mee naar huis te hebben genomen. Alleen blijkt het vaak in de realiteit toch tegen te vallen. Echter geldt dit niet voor iedereen, Justin Miller uit Los Angeles heeft namelijk een oog voor zulke pareltjes. Zo is hij gek op antiek en kocht hij onlangs een oude, versleten leren stoel op Facebook voor € 47,- die er interessant uit zag.

Na research op Google bleek Justin uiteindelijk dan ook gelijk te hebben. Dezelfde stoelen werden op het internet namelijk voor bizarre bedragen verkocht. Daarom nam Justin dan ook contact op met experts van Sotheby’s, een Brits veilinghuis. Zij konden hem vertellen dat het waarschijnlijk éé van de slechts 50 wing-backs uit 1935 was, ontworpen door de wereldberoemde meubelontwerper Frits Henningsen.

Justin kreeg ruim € 109.000

Na een aantal reparaties besloot Justin Miller de stoel opnieuw te veilen en volgens verwachting zou de stoel dan ook tussen de € 27.500 en € 45.800 op gaan leveren. Maar niets is wat het lijkt, want het bieden begon al bij een bedrag van ruim € 30500. Waarna binnen enkele seconden de prijs omhoog schoot naar ruim € 41.400 en € 54.500. Alsof dat nog niet genoeg is voor een stoel bleven de bieders vechten en stond het uiteindelijke bedrag op  $ 85.000 wat omgerekend ruim € 92.700 is.

Met alle vergoedingen er nog bovenop heeft de koper uiteindelijk iets meer dan $ 100.000 betaald voor stoel, wat in totaal ruim € 109.000  is. Laten we hopen dat koper minimaal een keer in de stoel heeft gezeten, want als je er ruim € 109,000 euro voor hebt betaald mogen we er vanuit gaan dat hij heerlijk zit.

Wij houden voortaan ook onze ogen open in de antiekwinkel, want Justin Miller die een leren stoel van €47,- kan verkopen voor de hoofdprijs is iets waar we enorm veel respect voor hebben en zelf ook heel graag een keer zouden willen ervaren!