Solarmente, het bedrijf van de Nederlandse Wouter Draijer

Het idee van bedrijf is om huizen in Spanje het aantrekkelijker te maken middels zonnepanelen. De keuze voor Spanje als werkterrein is erg pienter: met zijn overvloed aan zonlicht biedt het land een podium voor de transformatie van daklandschappen tot duurzame energiecentrales. Solarmente, geleid door Wouter Draijer, presenteert een abonnementsmodel waarmee Spaanse huiseigenaren zonder de last van veel te veel (commerciële) extra uitgaven kunnen profiteren van zonne-energie.

Echter, DiCaprio’s inzet overstijgt het financiële aspect. Hij ontplooit zich als een waarachtige kampioen van het klimaat, bereid zijn vooraanstaande positie in de entertainmentindustrie aan te wenden om Solarmente naar nieuwe hoogten te tillen. Van Hollywood tot aan het politieke strijdtoneel, de naam Solarmente zal overal weerklinken dankzij de onophoudelijke toewijding van deze vooraanstaande milieuactivist.

Solarmente naar de maan?

Bovendien is de timing van deze samenwerking perfect te noemen. Solarmente bevindt zich op een cruciaal kruispunt van innovatie en noodzaak. Na een heftig jaar, waarin nieuwe belastingmaatregelen op groene energie in Spanje werden ingevoerd, manifesteert Leonardo DiCaprio zich als een welkome verlosser. Onder zijn steun streeft het bedrijf ernaar om tegen het einde van dit jaar maar liefst 10.000 Spaanse woningen van zonnestroom te voorzien, slechts het begin van Leonardo zijn uiterst ambitieuze doelen.

Leo is niet de enige bekende naam die inspanning levert

Echter, Leonardo DiCaprio staat niet alleen in zijn bewonderenswaardige inspanningen voor het milieu. Hij voegt zich bij een groeiende groep van bekende persoonlijkheden die hun invloed gebruiken om milieuvriendelijke initiatieven te ondersteunen. Denk aan bekendheden zoals Pharrell Williams met Bionic Yarn, Drake met Aspiration, en Gisele Bündchen met haar bekende eco-slippermerk, Ipanema.

Laten we daarom een welverdiende lofzang uitgeven voor Leonardo DiCaprio en zijn medestanders in deze ecologische inzet en hopelijk zullen zij slagen in hun strijd tegen klimaatverandering.