Opvouwbare smartphones zijn hot

Sinds afgelopen jaar komen er alsmaar meer opvouwbare smartphones op de markt. Het is dan ook niet gek dat allerlei verschillende producenten van smartphones meegaan in deze opvallende ontwikkeling, zo ook Lenovo.

Lenovo lanceert de Motorola Razr, anno 2020

Als je denkt aan Motorola, dan denk je al gauw aan één van de populairste mobiele telefoons uit de jaren ’00: de Motorola Razr uit 2004. Dit is een nostalgische, opklapbare telefoon die vrijwel iedereen kent. Nu, zo’n 16 jaar later, komt er een smartphone uit die geïnspireerd is op dit iconische model.

opvouwbare telefoon lenovo motorola

Vorig jaar werden de allereerste opvouwbare smartphones gelanceerd in ons land. Echter blijven de producenten opzoek naar het ideale model voor een opvouwbare smartphone. Wat gelijk opvalt aan de Motorola Razr, is het feit dat de telefoon zich – in tegenstelling tot veel andere opvouwbare smartphones – verticaal uitklapt en beschikt over een 2.7″ gOLED extern beeldscherm aan de buitenzijde van de telefoon. Maar er is veel meer.

Een unieke technologie

Wat bij veel opvouwbare smartphones een probleem is, is dat je na verloop van tijd een rand gaat zien op de plek waar het scherm zich open- en dichtklapt. Hier heeft Lenovo een oplossing op gevonden met een speciaal ontwikkeld scharnier, waar het merk meer dan 50 patenten op heeft. Dit scharnier zorgt ervoor dat je deze rand haast niet kan zien, wat toch echt een groot verbeterpunt is ten opzichte van andere opvouwbare smartphones.

mobiele telefoon opvouwbaar

Wanneer de telefoon dichtgeklapt is, dan heeft ie een zeer fijn formaat. Dichtgeklapt heeft de Motorola Razr een afmeting van slechts 94 x 72 x 14 mm. Enorm compact dus. Je zou denken dat een dubbelgevouwen telefoon vrij dik zou zijn, maar deze nieuwe smartphone bewijst het tegendeel. Wanneer jij een andere grote smartphone bezit met een redelijk stevig hoesje, dan zal je ook al snel bij die 14 mm in de buurt komen. Uitgeklapt is de afmeting 172 x 72 x 6,9 mm.

Een sterke batterij, groot scherm, Android-update en fantastische camera

De accu van de nieuwe Motorola Razr gaat maar liefst 28 uur mee. Wanneer de accu bijna op is, hoef je niet te haasten. Door de 15W TurboPower™ oplader is je telefoon binnen no-time opgeladen en ben jij ready to go.

Series en films kan jij nu aanschouwen als nooit tevoren door het 6.2″ foldable pOLED HD CinemaVision beeldscherm in 21:9 beeldformaat. Klap de telefoon uit, zet je favoriete Netflix titel aan, zak onderuit en geniet van een unieke bioscoopervaring op je smartphone.

De telefoon is voorzien van Android 10, wat aanvoelt als twee handen op één buik. De ervaring van het unieke Quick View-display komt hierdoor nóg beter tot zijn recht, waardoor je oneindig veel mogelijkheden hebt in opgevouwen toestand. Met een simpele veeg naar links kan jij jouw favoriete contacten een belletje doen en met een simpele swipe naar rechts heb jij binnen no-time de mooiste selfies gemaakt.

 

Tot slot kan een smartphone anno 2020 niet meer zonder een goede camera. Night Vision en ingebouwde kunstmatige intelligentie (AI) zorgen ervoor dat jij eenvoudig scherpe en heldere foto’s kan maken, waar en wanneer jij maar wilt.

De Motorola Razr is sinds afgelopen maand te koop in ons land. Check de website van Motorola voor meer info.