De betaalbare wijnen van Hamersma

Wijnkenners Harold Hamersma en Esmee Langereis verrassen wijnliefhebbers elk jaar weer met hun kennis over betaalbare wijnen. Het is dan ook niet zomaar een naslag werk wat ze presenteren. Zo’n 3600 wijnen passeren de revue en worden besproken in hun wijngids(en). Dan hebben we het niet alleen over de ‘gewone’ Hamersma waarin bijna alle mogelijke wijnen worden besproken. Deze lekkere wijnen variëren in prijs van minder dan 4 euro tot de uitschieters van 99,50 euro.

De grote en de kleine Hamersma

Naast de gewone wijngids, die bekend staat als De Grote Hamersma, komt er elk jaar een nieuwe wijngids uit onder de naam ‘De Kleine Hamersma’. Deze wijngids is tegenwoordig het standaardwerk voor elke liefhebber van wijn die op zoek is naar een goede en betaalbare wijn. Dan gaat het er niet om dat je een wijn kunt kiezen als begeleider bij de maaltijd, ook wijnen die je gewoon zo kunt drinken tijdens het kijken naar Netflix. De drie meest interessante wijnen in elke klasse (rood, rosé en wit) zetten we voor je op een rij.

Lekkere, betaalbare rode wijnen

Casillero del Diablo

De Casillero del Diablo is een prima volle, rode wijn, voornamelijk gemaakt van de bekende merlot druif. Deze is bijzonder geschikt voor bij een aangename maaltijd met vlees, maar kan ook prima zo gedronken worden.

rode wijn betaalbaar en lekker supermarkt

prijs: € 6,99

 

Flor de Zalín

De monastrell druif is wellicht minder bekend, maar levert een heerlijk fruitige wijn op. Drink deze bij voorkeur op zwoele zomeravonden op het terras of in de tuin.

prijs: € 4,99

 

Saint-Christol

Dat goede wijn niet altijd van slechts een druivensoort gemaakt moeten worden, bewijst deze fles. De grenache, mourvèdre, syrah druif zorgen voor een aangename en smaakvolle wijn. Perfect als begeleider van een lichte maaltijd.

rode wijn plus

prijs: € 6,49

 

Lekkere, betaalbare rosé wijnen

Saint Roche

De caladoc en cinsault druif staan aan de basis van deze heerlijke rosé wijn. Zoek je een rosé wijn die niet te overheersend is, dan is dit een prima keuze.

rose supermarkt

prijs: € 6,09

 

El Bio

Biologische wijn uit Spanje die verrassend goed smaakt. De garnacha en monastrell druif geven de wijn een aangenaam smaakpalet wat goed zal bevallen.

biologische drank

prijs: € 4,99

 

Ensedune

De cabernet franc druif wordt vaak geteeld voor de productie van rode wijn, maar er kan ook een prima rosé wijn van gemaakt worden. Het grote voordeel is dat de druif snel rijp is waardoor deze jonge wijn prima wegdrinkt.

biologische rose

prijs: € 5,99

 

Lekkere, betaalbare witte wijnen

Vila Nova

Voor de liefhebber van de minder bekende druivenrassen is deze Villa Nova een perfecte verrassing. Dankzij druivensoorten zoals de arinto, avesso en Loureiro ontstaat een bijzonder lichte wijn die perfect aansluit bij een zomerse salade of visgerecht.

witte wijnen supermarkt

prijs: € 5,99

 

Sankt Anna

Gemaakt van de bekende rieslingdruif is dit een soepele wijn die eigenlijk weinig introductie nodig heeft. Een licht zoete smaaksensatie maakt zich meester van je smaakpapillen en zorgt ervoor dat je de wijn ook gewoon zo kunt drinken.

sankt anna jumbo

prijs: € 5,99

 

Danie de Wet

Vaak wordt gedacht dat een wijn van 7 euro amper kan verrassen. Dat blijkt na het drinken van deze Danie de Wet een behoorlijke vergissing te zijn. De chardonnay en de sauvignon blanc druiven doen hun werk voortreffelijk.

danie de wet chardonnay

prijs: € 6,99

Check deze link voor De Grote Hamersma van 2019.