Kijk goed naar de mensen in je omgeving

Soms nemen we onze omgeving maar een beetje voor lief. Ze zijn er al tijden bij en dus maken we niet zo’n probleem van ‘ongepast’ gedrag. Vrienden, familie en andere mensen die je bewust in jouw kring opneemt zouden er moeten zijn voor steun en positiviteit. Niet voor neerbuigend en negatief gedrag. Kijk eens kritisch naar de mensen om je heen en durf zij die een negatieve invloed hebben ook los te laten. Je hebt zelf de controle over de mate waarop zij je leven beïnvloeden, dus gebruik die controle in je voordeel.

Mentaal MAN MAN

Stel duidelijke en gezonde grenzen

Natuurlijk is het niet nodig iedereen met een beetje negativiteit in zich uit je leven te weren. Zijn er dingen die jij onprettig vindt en waar je je aan ergert? Dan is dat misschien voor anderen niet duidelijk. Aan jou de taak om duidelijke grenzen te stellen omtrent een fijne leefomgeving. Als het echte vrienden zijn, houden ze rekening met je. Geen enkele vriend of vriendin wil de reden zijn dat jij niet lekker in je vel zit. Zo wel, dan verwijzen we graag terug naar het vorige punt.

Stop met het iedereen constant naar z’n zin willen maken

Een gezonde mentale gesteldheid begint bij jezelf en niet bij anderen. Natuurlijk geeft goed doen voor anderen een fijn gevoel en hoor je er zo nu en dan voor anderen te zijn. Echter cijferen veel mensen zichzelf daar compleet mee weg. Onbewust gaat dit op de lange termijn aan jezelf knagen. Weet dus dat je het niet iedereen naar zijn zin kan maken en soms even voor jezelf moet kiezen.

Mentaal MAN MAN

Creëer realistische verwachtingen

Met onrealistische verwachtingen voor jezelf en voor anderen zul je keer op keer teleurgesteld worden. Het is niet gek als je hier moeite mee hebt. Schrijf je verwachtingen op wanneer dit bij jou het geval is. Kijk dan vervolgens eens kritisch naar wat er op papier staat. Hierna kan je besluiten welke verwachtingen daadwerkelijk realistisch zijn en welke verwachtingen wat aanpassing vergen.

Zit het mentaal wel goed, maar kom je niet van die bierbuik af? Check dan deze tips.