Opvallende titel

De titel Shut Up And Dribble verwijst naar een gevoelige gebeurtenis in februari. In een interview leverden Lebron James en Kevin Durant kritiek op de huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Hier reageerde Fox-nieuwslezeres Laura Ingraham nogal heftig op. De vrouw zei namelijk dat ze zich niet met politiek moesten bemoeien, vooral hun mond dicht moesten houden en maar beter door kunnen gaan met dribbelen op het basketbalveld.

Shut Up And Dribble

Volgens Variety zal de show in oktober verschijnen op de Amerikaanse zender Showtime. In de serie wordt onder meer benadrukt hoe bepaalde topspelers uitgroeiden tot iconen, ook buiten het veld. Zo zijn vele spelers invloedrijke personen geworden op het gebied van mode en commercie.

Lebron James versus Donald Trump

Dat Lebron James geen fan is van de Amerikaanse president, dat moge duideijk zijn. Zo blijft de basketballer zitten wanneer het Amerikaanse volkslied wordt afgespeeld voor een wedstrijd. Op deze manier wil hij de aandacht vragen voor politiegeweld jegens minderheden in de Verenigde Staten. Onlangs gaf Lebron James wederom kritiek op de Amerikaanse president in een interview met Don Lemon. Hierop reageerde de Amerikaanse president als volgt:

Het lijkt erop dat de First Lady, Melania Trump, de kant van de Amerikaanse basketballer kiest. Een dag na de tweet vertelde zij in een interview graag de onlangs geopende school van Lebron James te willen bezoeken. Ook sprak ze haar bewondering uit over het feit dat de basketballer zijn steentje bijdraagt aan de samenleving. Ze ze geen enkel woord over haar man, maar gezien het moment van haar uitspraak lijkt het erop dat ze het niet met Donald Trump eens is.