Wij hebben je hele Valentijnsdag voor je uitgestippeld. Het enige dat jij hoeft te doen is je vriendin mee te nemen. En wanneer zij vraagt of je dit allemaal zelf hebt bedacht, stem je natuurlijk in.

Romantische wandeling

We beginnen de dag met een wandeling door de stad of een park. Lekker naar buiten, een frisse neus halen en een goed gesprek met je partner. Neem echt de tijd voor elkaar. Een goed begin van je romantische dag.

Sunrise canal winter Amsterdam
Sunrise canal winter Amsterdam

Lunchen

Van al dat wandelen krijg je honger. Ga dus lekker ergens zitten voor een goede maaltijd. In het centrum van Amsterdam zit Tinner, in hetzelfde pand als Terpentijn. De keuze is reuze, van tosti’s tot Bloudy Mary soep. Door de urban, hippie en indie muziek die gedraaid wordt, ontstaat er een top sfeertje. Iets verder van het centrum zit CT Coffee & Coconuts, een unieke tent waar je voor alleen de drankjes al heen zou gaan. Zoals ze zelf al zeggen ‘Love is everywhere when you step inside’. Ideaal dus om heen te gaan met je Valentijnsdate.

valtentijnsdag man man

Activiteit

Nadat je je weer rond en gezond hebt gegeten, heb je alle energie voor een activiteit. Nu laat het weer het niet toe om te schaatsen op natuurijs en de schaatsbaan op het Museumplein is al gesloten, maar gelukkig heeft Amsterdam ook een indoor ijsbaan. Iets buiten het centrum in Amsterdam Oost vind je de Jaap Eden schaatsbaan. Deze beschikt over een ijshal en een 400 meter baan. Voor een lekkere mok warme chocolademelk kun je terecht bij JAAP restaurant bar. Vind je dit toch iets te ver van de stad? Dan kun je natuurlijk ook samen wat winkels in duiken die onze hoofdstad rijk is. Wanneer je op een andere plek in Nederland wilt schaatsen, check dan deze 4 toffe schaatsbanen in Nederland.

Dineren

Rond een uurtje of zeven hebben jullie vast weer honger. Zorg dat je van te voren gereserveerd hebt, zo voorkom je de teleurstelling dat alles al vol zit. Of je meisje nu van burgers, Italiaans of Japans eten houdt, in Amsterdam is voor ieder wat wils. Voor de liefhebber van Italiaans is er Di Bruno, een tent waar je Italiaanse specialiteiten in een modern jasje kunt uitproberen. Wanneer je voorkeur uitgaat naar Japans, biedt Izakaya ware Aziatische gastronomie met haar Kyoto/Lima menu, waar je van 2 februari tot 2 maart van kunt genieten. Voor het geval je het liever casual houdt is The Butcher aan de Albert Cuyp markt een echte hotspot waar de burgers vers voor je worden bereidt.

izakaya-valentine-manman

De perfecte afsluiter

Je meisje is gek op cocktails. En na zo’n romantische dag is het heerlijk om af te sluiten met een goede cocktail. Bij House of Bols zit je aan het goede adres. De beleving wordt hier hoog gewaardeerd. Je smaak wordt tot leven gebracht in de Art of Flavour Experience en je kunt zelf je cocktails samenstellen. In de Mirror Bar is het mogelijk jouw perfecte cocktail te laten samenstellen door een van de Bols bartenders.

bols-6 bols-11

Na deze dag heb je gegarandeerd een blije vriendin die nóg blijer is met jou als vriend.