Mannen die al lang single zijn, weten wat ze willen

Een relatie hebben en single zijn, hebben beide hun voor- en nadelen. Echter betekent een gezellige partner op de bank tijdens de koude winterdagen niet dat je zomaar je swipende vinger los moet laten op zoek naar een relatie. Sommige mannen hebben al sinds hun 15e altijd in aan en uit relaties gezeten. Wanneer dit wegvalt, is het niet gek dat hij sneller voor iemand gaat die wellicht niet alles heeft wat hij wilt, maar wel genoeg. Dit komt in veel gevallen door het feit dat hij niet alleen wilt zijn.

Lang single MAN MAN

De meeste mannen die al lang single zijn, creëren echter een zeer specifieke voorkeur. Niet per se op uiterlijk gebaseerd – alhoewel dit ook een grote rol speelt bij velen – maar op persoonlijk vlak. Denk aan dingen als ambities en eigenschappen. Of je nu 1 maand, 1 jaar of 10 jaar single bent, waarom zou je genoegen nemen met minder dan wat je eigenlijk zoekt. Je hebt leren leven zonder relatie en weet dit echt nog wel even vol te houden totdat dé dame je pad kruist.

Je kan doen wat je wilt, wanneer je het wilt

“Nee schat, we hadden vanavond toch al samen afgesproken…””Ga je nou alweer op stap schat, wat loopt daar rond dat ik niet gezellig genoeg ben?” Wanneer je samen bent, dien je rekening met elkaar te houden en dat is logisch. Daar heb je tenslotte zelf voor gekozen. Het voordeel van single zijn, is dat je een stuk minder afhankelijk bent. Wil jij komend weekend met je vrienden op stap, geen probleem. Slaap jij een avondje niet thuis, geen probleem. Wil je de hele dag gamen, geen probleem. Wil jij je huis inrichting als mancave met een bar, pool tafel en een hondenbench – iedereen weet namelijk dat mannen met puppy’s enorm aantrekkelijk zijn voor vrouwen- geen probleem.

De uitzondering daargelaten voor wie de volle steun van een partner essentieel vinden, kan je qua ambities ook een stuk makkelijker je eigen weg inslaan,  Wil jij een lange reis maken, wederom geen probleem. Je hoeft met niemand rekening te houden, naast familie en vrienden is er niet die ene persoon die je enorm kan gaan missen, en tijdens je reis kan je volledig je eigen weg volgen. Daarbij heeft alleen reizen ook enorm veel voordelen. Ook wanneer je op professioneel gebied flinke stappen maakt en veel overuren draait, is er niet die ene persoon die je tegen houdt, omdat jullie te weinig aandacht aan elkaar besteden. Natuurlijk is er ook een keerzijde van gebrek aan steun, maar daar kunnen vrienden en familie ook bij helpen.

Lang single MAN MAN

Je creëert een eigen leven

Wanneer je lang single bent creëer je een leven geheel voor jezelf. Natuurlijk zijn er voldoende relaties waar beide partners naast hun leven samen ook een geheel eigen leven hebben, maar in veel gevallen ook niet. Wanneer je single bent, creëer je eigen vriendschappen, ontwikkel je eigen interesses en je wordt zelfstandiger. Je leert te accepteren dat je niet per se een relatie nodig hebt. In de toekomst zal dit ook voor een gezondere relatie zorgen. Als en wanneer je dan echt klaar bent voor een relatie, ben je de persoon die een relatie wilt en niet nodig heeft. Wat een groot verschil is.

Lang single MAN MAN

Als stel kun je samen groeien en haal je elkaars beste kant naar boven. Echter ontwikkel je als single ook eigen kwaliteiten. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft op de lange termijn nog veel meer voordelen. Je hebt het namelijk zelf gedaan, je bent zelfstandig gelukkig. In een relatie wil je ook niet constant afhankelijk zijn van de ander voor je persoonlijke geluk. Daarbij heb je de pure focus op je eigen leven. Eigen prestaties, emoties en problemen. Ja, het kan fijn zijn iemand te hebben die je hierbij steunt, maar dat betekent dat jij op jouw beurt ook die steun moet bieden aan je partner. Dat terwijl je misschien al veel te veel aan je hoofd hebt.

Weet dat er geen goed of fout zit in single zijn. Wil jij wel graag een relatie, maar lukt het maar niet. Wellicht ben jij een te erge good guy. Hier lees je waarom die namelijk single blijven.