10. Noorwegen

We beginnen dit lijstje met Noorwegen. Het Scandinavische land heeft niet alleen prachtige gebergtes en gletsjers te bieden, maar ook een hoge kwaliteit van leven. Met een kwaliteit van leven index score van 182.7 is Noorwegen zeker een van de betere landen om in te wonen.

9. Australië

Australië scoort hoog op het gebied van de kwaliteit van de zorg én de koopkracht in Australië is zeer hoog. Het land ten noordwesten van Nieuw-Zeeland heeft dan ook een kwaliteit van leven index van 183.0.

8. Oman

Oman is een land in West-Azië, gelegen aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het land scoort erg goed met betrekking tot misdaadcijfers, maar ook scoort het land hoog op koopkracht en levenskosten. Oman heeft een kwaliteit van 184.7 en verdient daarmee een mooie plek in de top 10.

7. Oostenrijk

We keren weer terug naar een Europees land, namelijk Oostenrijk. Dit land scoort 185.8 op kwaliteit van leven. Dat is goed terug te zien aan hoge kwaliteit van zorg. Al met al staat het Duitstalige land op een mooie zevende plek.

6. IJsland

IJsland is een hartstikke mooi land, maar er is meer. Ook scoort IJsland goed op de levenskosten en is de vervuiling van het water en lucht in IJsland het op één na minst van alle andere landen. IJsland scoort op kwaliteit van leven 187.5. Netjes!

5. Finland

Op nummer 5 staat Finland met een kwaliteit van leven index score van 190.5. Finland staat bekend als het  gelukkigste land ter wereld en dat is ook duidelijk terug te zien in dit lijstje.

4. Luxemburg

Luxemburg scoort het hoost op koopkracht van alle andere landen op aarde. Maar dat is zeker niet het enige want Luxemburg scoort ook hartstikke goed op de kwaliteit van zorg en levenskosten. Een verdiend plekje dus.

3. Zwitserland

Zwitserland is het land dat het hoogst scoort op levenskosten en vierde op het gebied van koopkracht. De kwaliteit van leven index bedraagt 192.9. Erg hoog dus.

2. Denemarken

Nog een Europees land dat zeer netjes scoort op de kwaliteit van leven is Denemarken. Denemarken scoort tevens twee op het lijstje van gelukkigste landen ter wereld. De index voor de kwaliteit van leven in Denemarken is 194.7 en daarmee staan ze ook op dit lijstje op een mooie tweede plaats.

1. Nederland

Op nummer 1 staat Nederland. Voor sommige mensen een grote verrassing en voor andere te verwachten. Nederland scoort erg goed op onder andere verkeer, kwaliteit van zorg, vervuiling van water en lucht maar ook op de koopkracht. Nederland heeft daarom ook niet voor niets het hoogste indexcijfer met betrekking tot de kwaliteit van leven. Nederland scoort 196.7.

Hieronder vind je de gehele lijst: