Zo weinig verdiende de volwassenfilmster

Lana Rhoades, geboren als Amara Maple, sprak recentelijk openhartig over haar ervaringen in de Curious Mike-podcast. Ondanks haar status als ’s werelds populairste volwassenfilmactrice, verdiende ze schokkend weinig per scène. “Ik was de nummer één actrice in de branche en mijn tarief was $ 1.200 voor een scène”, onthulde ze. Voor velen zal dit bedrag, omgerekend ongeveer £ 970, verbazingwekkend laag lijken, vooral wanneer je het vergelijkt met wat influencers verdienen met een enkele Instagram-post.

Ze vertelde verder over een ontmoeting met een influencer die $ 155.000 kreeg om een foto met een Jeep te plaatsen op sociale media. “Ik dacht: ‘ik krijg $ 1.200 voor een scène – dit is niet oké’” aldus Rhoades. Het verschil in inkomen deed haar inzien hoe oneerlijk de verdiensten in de industrie kunnen zijn.

Verdere problemen in de industrie

Maar het lage salaris was niet het enige probleem. Tijdens haar korte carrière van slechts twee periodes van vier maanden, was Lana diep ongelukkig. “Ik was vaak in tranen tijdens het maken van films”, vertelde ze. Ze benadrukte hoe meisjes in de industrie onder druk worden gezet door agenten en eindigen met het doen van dingen die hen daadwerkelijk pijn doen.

Rhoades heeft voorgesteld dat de industrie verboden zou moeten worden vanwege haar negatieve ervaringen. “Er zijn bepaalde scènes die ik deed die ik haatte,” deelde ze.

Tegenwoordig gaat het beter met Lana

Naast de emotionele tol heeft Lana ook gesproken over de fysieke en mentale uitputting die gepaard gaat met het werk. Zo gaf ze toe dat ze kampte met paniekaanvallen en dat de druk om steeds extremere handelingen te verrichten, gecombineerd met de algehele stress, heeft bijgedragen aan de verontrustend lage levensverwachting van vrouwen in de industrie. Veel van hen gebruiken illegale middelen om de pijn en ongemak te verdoven.