Jongensdroom op wielen

Want dat is de Lamborghini Aventador toch zeker wel. Sinds 2013 is dit model hét paradepaardje binnen het gamma van de Italiaanse stier. De naam ‘Aventador’ komt van een vechtstier. Met het hoekige, beestachtige design heeft de supercar overeenkomsten met Reventón, maar refereert het uiterlijk ook naar de klassieke Lamborghini Countach. Niet zo gek dus ook dat het personage Lockdown in Transformers: Age of Extinction eruit zag als een Lamborghini Aventador.

lamborghini marktplaats

Lamborghini Aventador

De Lamborghini Aventador in kwestie heeft als bouwjaar 2016. Achterin ligt een 6,5 liter V12 met een vermogen van een schamele 751 pk. Je ritje naar de supermarkt zal nooit meer hetzelfde met deze ros. De verkoper op Marktplaats dat de auto altijd door Pon in Leusden is onderhouden. De kilometerstand staat op iets meer dan 17.000 km, niet gek dus. Ook vermeldt de verkoper dat er van de Aventador slechts 600 stuks wereldwijd gebouwd zijn, exclusiviteit alom dus. De Aventador in kwestie is met een prijs van 590.000 euro de duurste auto op Marktplaats van dit moment.

duurste auto marktplaats 2019

Mooi groen is niet lelijk

Nee, met groen bedoelen we niet dat deze Lamborghini Aventador een hybride is, hij heeft gewoon als energielabel een G. We hebben natuurlijk over de lak. Want wat ziet dat gifgroen er bruut uit, zeg. Officieel heet die metallic lak Verde Ithaca. Het groen komt terug in de accenten en de stiksel van het verder zwarte interieur. Officieel heet dit model ‘LP 750-4 Superveloce.’ Mede door gewichtsbesparing heeft de auto een verhouding van 1 pk per 2 kg.

Ook beschikt dit model over een neerwaartse druk van 180% ten opzicht van een gewone Lamborghini Aventador. Bovendien meldt de verkoper dat er voor je bij aanschaf een ritje in een Bentley GTC in het verschiet ligt. Kortom, sluit een tweede hyoptheek op je huis en wacht niet langer.

duurste auto marktplaats 2019 duurste auto marktpolaats lamborghini