Dit is GRID

Voordat je naar de laadpalen in de omgeving kan zoeken is het goed om te weten wat het platform precies is. Het is een geavanceerd systeem met een uitgebreide database van laadpalen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Via de website kan je aan de hand van jouw locatie de volgende stop vinden, ongeacht waar je je bevindt. GRID werkt hiervoor samen met verschillende laadpaalaanbieders en exploitanten, zodat de informatie zo compleet mogelijk wordt gemaakt. Je ziet daarbij niet alleen de laadpalen op jouw scherm, maar ook de tarieven en andere nuttige informatie die het opladen van jouw voertuig kan vereenvoudigen.

 

Hoe werkt het precies?

GRID maakt gebruik van geolocatietechnologie en real-time gegevens om gebruikers te helpen bij het vinden van laadpalen in hun omgeving. Je moet hiervoor eerst de website openen. Binnenkort is er ook een App beschikbaar, zodat je nog meer eenvoud krijgt. Je kan jouw voorkeuren op de website instellen, maar je kan ook direct in de omgeving zoeken naar alle mogelijkheden. Hiervoor gebruik je de zoekfunctie. Je kan onder andere zoeken op locatie, beschikbaarheid en het type laadpunt dat je nodig hebt. Je ziet dan alle informatie die je nodig hebt om jouw accu weer volledig op te laden en te voorkomen dat je onderweg stil komt te staan. Wel zo handig als er een lange rit op de planning staat!

laadpunten elektrische auto vinden waar

Een routebeschrijving naar het oplaadpunt

Nadat je een geschikte laadpaal hebt gevonden, kun je GRID gebruiken om de route naar de locatie te plannen. Hiervoor maakt de website gewoon gebruik van jouw navigatie-apps. Heel eenvoudig dus om er naartoe te laden. Ben je aangekomen op de plaats van bestemming? Dan kan je gewoon de instructies volgen op de laadpaal. Het is dan alleen nog maar wachten tot jouw voertuig opgeladen is en je de weg weer op kan.

De belangrijkste voordelen van het platform

Er zijn een aantal voordelen aan GRID te behalen. Denk als eerste aan de real-time informatie die je op de website kan vinden. De website toont actuele informatie over beschikbare laadpalen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Ook is er een breed scala aan laadpalen beschikbaar, waar je ook alle informatie over kan vinden. Door gebruik te maken van de filteropties kom je direct bij jouw voorkeuren uit en weet je waar je aan toe bent. Je hoeft niet lang meer te zoeken naar laadpunten.