De welbekende kubuswoningen in Rotterdam

De kubuswoningen vallen meteen op en zijn dan ook een bekend fenomeen in Rotterdam. Zo zijn de woningen namelijk in de vorm van – je raadt het al – een kubus. Ondanks dat het er vanaf de buitenkant misschien klein uitziet, biedt het een ruime indeling met drie slaapkamers en een mooi interieur. Het populaire pand is ontworpen door architect Piet Blom en biedt een prachtig uitzicht over de Oude Haven. In totaal heeft de woning een oppervlakte van 121 m².

 

Wat vertelt de Funda-advertentie?

Bij binnenkomst van de woning kom je in de hal die beschikt over meerdere kastruimte waarin je gemakkelijk je spullen in op kan bergen. Vervolgens is er in de hal ook een trap die je naar de eerste etage brengt. Op de eerste etage bevindt zich de woonkamer die voorzien is van een vaste bank en een handige eettafel die perfect in de ruimte past. De keuken is voorzien van een kookplaat, afzuigkap, koelkast en een vriezer. Op de eerste etage is er tevens nog meer bergruimte te vinden en op deze etage bevindt zich ook een toilet. Verder is ruimte voor een werkplek.

Op de tweede verdieping zijn twee ruime slaapkamers en de badkamer te vinden, die voorzien is van een zitbad met douche en een wastafelmeubel. Via de overloop kan je uiteindelijk naar de derde verdieping. Op deze derde verdieping is eveneens veel opbergruimte aanwezig en heb je ook nog eens een prachtig panoramisch uitzicht over de binnenstad van Rotterdam, van de Willemsbrug tot aan de Delftse Poort. Momenteel is deze ruimte ingericht als slaapkamer en hobbyruimte, maar het is uiteindelijk naar eigen wens en smaak verder in te delen en in te richten. Bekijk hieronder meer foto’s van de advertentie van de woning aan de Overblaak 103, te Rotterdam (bron: Funda):

kubuswoning funda

kubuswoning rotterdam

kubuswoning rotterdam te koop