Wat is een AirTag eigenlijk precies?

Voor Dummies onder ons zullen we eerst even duidelijk maken wat een AirTag eigenlijk precies is. De AirTag is een tracker die ontwikkeld werd door Apple Inc. en gemaakt is om zoekgeraakte producten terug te vinden. De AirTag is namelijk voorzien van een ultra-whiteband chip, die ervoor zorgt dat spullen zeer nauwkeurig kunnen worden gelokaliseerd.

De locatie van de AirTag kan worden verkregen door de tracker te koppelen aan Zoek Mijn iPhone, een app die op alle apparaten van Apple geïnstalleerd kan worden. Het besturingssysteem van Apple zal vervolgens een melding afgeven als het erop lijkt er een AirTag van iemand anders met je meereist. Andersom zal je ook een melding ontvangen als je eigen AirTag al meer dan drie dagen niet in je omgeving is gesignaleerd. De gebruiker kan de eigen AirTag ook als verloren melden, een telefoonnummer achterlaten of een bericht plaatsen.

chipolo tracker goedkoop

Albert Heijn verkoopt een AirTag variant van Apple Inc.

Een variant op de AirTag van Apple is de vergelijkbare – en veel goedkopere – Chipolo ONE Spot van Albert Heijn. De Chipolo ONE Spot werkt op eenzelfde soort manier als de Apple AirTag: je voegt hem toe aan het Zoek Mijn iPhone-systeem van Apple, je ontvangt een melding als de tracker zich niet in jouw omgeving bevindt of het zoeksysteem je verloren voorwerp lokaliseert. Met andere woorden: je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het verliezen van je sleutels, portemonnee of bagage, want met de Chipolo ONE Spot zijn je spullen altijd dichtbij.

Je bevestigt de tracker daarnaast eenvoudig aan je sleutelhanger of bagagelabel. Bovendien is deze variant een heel stuk goedkoper dan het origineel van Apple: waar je voor de AirTag meer dan honderd euro kunt aftikken betaal je voor bij Albert Heijn slechts 69 euro. En dat is niet voor één, maar voor wel vier trackers!

Je hoeft je geen zorgen te maken over privacyregels

De Chipolo ONE Spot wordt exclusief gekoppeld aan het Zoek Mijn iPhone-systeem van Apple, waardoor privacy niet in het gedrang komt. Omdat jij de enige bent die kunt zien waar je tracker zich bevindt, is je privacy volledig beschermd. Je locatiegegevens en geschiedenis worden namelijk niet gedeeld of opgeslagen. De tracker is met je telefoon verbonden door middel van bluetooth, waardoor je ook niet afhankelijk bent van WiFi of mobiele data. De tracker is bovendien voorzien van geluid, waardoor het des te makkelijker wordt om je verloren voorwerpen terug te vinden. Geen eindeloos gestaar op het telefoonscherm die alleen de locatie van je spullen weergeeft, maar een audiovisuele gadget die je in de juiste richting navigeert door middel van zowel beeld als geluid. Net als bij de AirTag van Apple kun je via de Chipolo ONE Spot je contactgegevens delen met devices die jouw tracker heeft geregistreerd.

chip zoek mijn iphone goedkope trakcker

Je hoeft dus nooit meer bang te zijn om je spullen voorgoed kwijt te zijn. Neem snel een kijkje op de website van Albert Heijn.