Belgisch Biercafé Olivier

Zin in een borrel op een unieke locatie? Vlak naast Hoog Catharijne bevindt zich Belgisch Biercafé Olivier, gevestigd in een oude kerk. Het gebouw stamt af uit 1860, en werd in het verleden gebruikt als schuilkerk. Ten tijde van de reformatie was het verboden om je geloof te belijden, waardoor gelovigen hier schuilden. Vandaar dat het pand vanbuiten niet als een kerk oogt, maar vanbinnen is dat wel anders. Vanwege dit unieke stukje historie is de kerk in goede ere bewaard gebleven, en zijn de klassieke elementen door het hele café heen terug te vinden (waaronder een orgel). Naast de prachtige locatie heeft Olivier een groot assortiment aan speciaalbieren, met iedere maand een nieuw bier van het moment.

Leuke kroeg Utrecht

Adres: Achter Clarenburg 6A

Café Marktzicht

Ouderwets gezellig, dat straalt Café Marktzicht uit. De kroeg stamt uit 1898 en dankt zijn naam aan het uitzicht op de welbekende lapjesmarkt, die op de zaterdag plaatsvindt. Overdag is het een gezellige plek om een terrasje te pakken, maar in de avond is de kroeg ook een uitstekende plek om eventjes lekker door te zakken.

Leuke kroeg Utrecht

Adres: Breedstraat 4

Café ’t Neutje

Op zoek naar een gezellige kroeg op één van de meest bruisende locaties van Utrecht? Dan zit je bij Café ’t Neutje op de juiste plek. Vanbinnen is het café klassiek bruin. ’t Neutje heeft daarnaast een ruim assortiment aan speciaalbieren. Zo zijn er wel meer dan vijftig verschillende bieren te bestellen. Het café ligt op de Neude, en heeft naast een sfeervol café ook een heerlijk terras. De sfeer in ’t Neutje is altijd goed. Zoals ze zelf zeggen: “Van student tot senior, iedereen voelt zich thuis in ‘T Neutje”.

Leuke cafés Utrecht

Adres: Neude 30

Kafé België

Wie de bierkaart van Kafé België wil uitspelen, is een grote speler. Met meer dan 200 verschillende speciaalbieren bieden zij wellicht wel het ruimste assortiment aan bieren in Utrecht. Het concept is ontstaan door een stel vrienden die op een volleybaluitje naar België gingen, en gecharmeerd waren door de gezelligheid in de Belgische kroegen. Zodoende is de kroeg aan de Oudegracht ontstaan. De Belgische gezelligheid is daar dan ook zeker terug te vinden.

Leuke Cafés in Utrecht

Adres: Oudegracht 196

Café de Zaak

Zin om een hapje te eten, een lekker biertje te doen, maar zit je iets krapper bij kas? Café De Zaak, gelegen aan het gezellige Stadhuisplein, biedt hiervoor de ideale oplossing. Hier is het namelijk toegestaan om je eigen eten mee te nemen naar het terras, en lekker neer te ploffen. Daarnaast heeft de kroeg een moderne bruine uitstraling, en heeft het een aantal heerlijke biertjes en wijntjes op de kaart staan. Al met al een uniek concept, en een gezellige zaak.

Goede cafés Utrecht

Adres: Korte Minrebroederstraat 9

‘T Oude Pothuys

In een kelder aan de Oudegracht bevindt zich een uniek muziekcafé. Op het kleine podium achterin spelen met regelmaat bandjes, artiesten of studenten van het conservatorium. Zo kun je heerlijk tijdens je borrel genieten van live-muziek. De sfeer is knus en gezellig. Naast een lekker biertje of een glas wijn heeft ‘T Oude Pothuys ook een uitstekende menukaart met heerlijke gerechten. Tip: in de agenda zie je wie er optreden. Zo kun je een avond naar jouw muzieksmaak uitzoeken.

Leuke kroegen UtrechtAdres: Oudegracht 279

Café Vredenburg

Hartstikke klassiek, bruin, en daarnaast de oudste van Utrecht. Al 270 jaar is Café Vredenburg al een heerlijke tent om even lekker door te zakken, en klassiek te ouwehoeren. Het interieur ziet eruit alsof er weinig veranderd is, en dat is juist de charme ervan. Met een hoop verschillende biertjes en een 170 jaar oude bar, krijg je van dit café écht het klassieke kroeggevoel.

Goed café in Utrecht

Adres: Vredenburg 39

Winkel van Sinkel

Ooit een warenhuis, nu een heerlijke borrelplek. Wanneer je langs de Oudegracht loopt is de Winkel van Sinkel met haar opvallende pilaren niet te missen. Naast dat het café van buiten een klassieke uitstraling heeft, is het vanbinnen ook oergezellig. Door de hoge plafonds en chique klassieke inrichting heb je het gevoel dat je een drankje op stand doet. Deze zaak is uitgegroeid tot een waar horecawarenhuis. Met een Grand Café, bierlokaal en een wijnbar heeft dit café potentie voor een heerlijk avondje uit.

Cafés in Utrecht

Adres: Oudegracht 158

Nieuwe Dikke Dries

Na het daverende succes van Oude Dikke Dries (geopend in 1937), een gezellige volkskroeg in Wijk C, ontstond de Nieuwe Dikke Dries aan het Janskerkhof. Je zou hem kunnen omschrijven als modern bruin. Naast dat deze plek geschikt is voor een lekkere borrel, kun je hier ook een heerlijk hapje eten. In het weekend opent de dansvloer, en is het mogelijk om door te gaan tot in de late uurtjes.

Biertje doen in Utrecht

Grand Café Lebowski

Op het Domplein kun je Grand Café Lebowski met zijn kleurrijke letters niet missen. Zo gekleurd de voorgevel is, zo is het ook binnen. Het café is vernoemd naar de film ‘The big Lebowski’, en de klassieke tinten uit die film zijn ook zeker in het interieur terug te vinden. Opvallend is de hoeveelheid opgezette dieren die het café sieren (waaronder een giraffe). In het weekend wordt er een lekker plaatje gedraaid, maar doordeweeks kun je er ook heerlijk borrelen.

Goede koregen in Utrecht

Adres: Domplein 17