Een thuisbioscoop maken, het is eenvoudiger dan je denkt

Als jij een echte liefhebber bent van films en series, dan wil je deze ook zo intens mogelijk ervaren. Hier komen 2 enorm belangrijke aspecten bij kijken: beeld en geluid. Het merendeel van de mensen meer aandacht aan beeldkwaliteit dan aan het geluid – onterecht, in onze ogen. Een écht goede filmervaring kan namelijk niet zonder het ultieme geluid.

soundbar Bang & Olufsen

Wanneer je in de bioscoop zit, dan lijkt het alsof het geluid uit alle hoeken en gaten komt. Overal zie jij speakers hangen; voor je, achter je, naast je en boven je. Je zou denken: om dit thuis te kunnen ervaren, is het noodzakelijk om veel speakers te verdelen over mijn ruimte. Zet die gedachte maar snel uit je hoofd, want niets is minder waar.

Een krachtige soundbar is de key

Bang & Olufsen heeft onlangs zijn eerste soundbar aangekondigd, eentje die het kenmerkende geluid van het Deense high-end audiomerk naar iedere TV brengt; rijk én krachtig. De Beosound Stage is niet afhankelijk van andere gadgets, zoals een subwoofer of satellieten, om een meeslepende ervaring te creëren.

De eerste keer dat je Beosound Stage hoort, valt de impact van het diepe, krachtige geluid je meteen op.

Niet alleen krachtig, maar ook zeer stijlvol

Zoals Bang & Olufsen in het verleden vaker heeft bewezen echte pronkstukken te produceren, zijn ze daar dit keer weer in geslaagd. De Beosound Stage heeft een eenvoudig, minimalistisch Scandinvisch ontwerp waardoor het als het ware een echt meubelstuk is. Schoon, elegant en krachtig.

Bang & Olufsen speaker tv

De soundbar is ontworpen in samenwerking met de Deense studio NORM Architects, waarmee ze de technologie humaniseren. Geometrische vormen en natuurlijke materialen staan hoog in het vaandel bij Bang & Olufsen, en dat is te zien. Het resultaat: betekenisvolle producten die subliem integreren in het huis. Zo ook de nieuwe soundbar.

De Beosound Stage komt voor in drie tinten – Aluminium, Bronze en Smoked Oak – die de soundbar een zeer luxueuze uitstraling geven. Het simplistische, elegante frame is het middelpunt van het ontwerp. Deze loopt volledig rond de luidspreker en beschikt over een naadloos geïntegreerd, gegraveerd sensorisch bedieningspaneel.

soundbar Bang & Olufsen

Tussen het frame en de stoffen luidsprekerafdekking zit er een opening van 2 millimeter, waardoor het lijkt alsof de luidspreker in het frame zweeft. Hierdoor wordt het contrast tussen de stijve uitstraling van de frame en het zachte gevoel van het textiel versterkt, wat een lust voor het oog is.

Het onovertroffen vakmanschap van Bang & Olufsen is terug te zien aan de verschillende frames. Bij de varianten Aluminium en Bronze is er gebruik gemaakt van een enkel stuk gesmeed aluminium, waardoor geen enkele naad te zien is. De Smoked Oak variant beschikt over een traditioneel vervaardigde zwaluwstaartverbinding, een typisch detail van het Scandinavische design.

Veel meer dan een speaker

De nieuwe soundbar wordt geleverd met maar liefst elf luidsprekerstuurprogramma’s, elk aangedreven door een eigen 50-watt versterker. Dit resulteert in een 3-kanaals, volledig actieve, DSP-gebaseerde luidspreker die zelfs de meest kritische luisteraar omver zal blazen.

Tevens beschikt de Beosound Stage over Dolby Atmos, de nieuwste evolutie in meerkanaals audio. Dit werkt door de soundbar te verhogen, wat zorgt voor een driedemensionaal effect. Dus hou jij van series als La Casa de Papel en Shooter? Dan zullen de helikopters en kogels ook bij jou om de oren vliegen, en dat in je eigen woonkamer.

Soundbar Bang & Olufsen

De soundbar van Bang & Olufsen is niet alleen geschikt voor films. Hij telt namelijk vijf verschillende luistermodi: TV, Muziek, Film, Nacht luisteren of Geen. Nadat je een luistermodus geselecteerd hebt kan je het geluid verder personaliseren met behulp van ToneTouch. Zo krijg jij ongetwijfeld het geluid waarnaar jij verlangt, afgestemd op de situatie.

Als kers op de taart is dit praktische en stijlvolle ‘meubel’ verenigbaar met alle toonaangevende streamingtechnologieën (ingebouwde Chromecast, Apple AirPlay 2 en Bluetooth). Dit maakt de de Beosound Stage niet alleen een perfecte soundbar voor bij je TV, maar ook een heel muzieksysteem op zichzelf.

De varianten Aluminium en Bronze hebben een prijskaartje van 1.500 euro en de Smoked Oak variant heeft een prijs van 2.250 euro. Allen zijn te verkrijgen op bang-olufsen.com en in de Bang & Olufsen-winkels.