Een korte workout om tijd te besparen

Oke, je hebt geen tijd om een naar de sportschool te gaan en een uitgebreide training af te werken. Je maakt lange dagen, hebt misschien net een kind gekregen of de sportschool bij jou in de buurt is niet open als jij tijd hebt. Misschien vind je andere dingen gewoon belangrijker. Hoe dan ook, het excuus van een gebrek aan tijd was al niet zo sterk en nu is het helemaal verleden tijd. Want als je in de spiegel kijkt zie je toch dat je niet op je fitst bent en dus is het tijd om hier wat aan te doen. Deze korte workout is wat jij nodig hebt, check hieronder wat je precies moet doen.

korte workout MAN MAN

De 15 minuten durende workout

Deze korte workout is snel en bovendien heb je er geen sportschoolabonnement voor nodig. Sterker nog, je hebt helemaal geen materialen nodig behalve je eigen lichaamsgewicht. Dat wil dus ook zeggen dat je het overal kan doen, wanneer dan ook. Dan moet het toch lukken om een kwartiertje vrij te maken en wat aan je lichaam te doen. Voer onderstaande oefeningen uit als een circuit, zonder rust tussendoor. Doe dit twee keer in totaal.

Lunges:

Bij deze oefening ga je rechtop staan met je voeten naast elkaar. Stap met een voet vooruit, waarbij je knie buigt totdat hij recht boven je voet is. Zet daarna af en ga weer terug naar je beginhouding. Doe dit 10 keer met je ene been, daarna met je andere.

Squat jumps:

Hierbij ga je met je benen op schouderbreedte staan. Buig je knieën in een squat houding richting de vloer met je armen naar je borst gericht. Spring nu omhoog en landt wederom in de squat positie, en herhaal dit 10 keer.

Planks / reverse planks:

Ga met je gezicht naar de vloer gericht liggen. Leun op je tenen en ellebogen en zorg dat je kaarsrecht ligt. Span je buikspieren aan en houdt dit 30 seconden vol. Draai vervolgens om zodat je met je rug naar de vloer ligt. Rust op je hielen en ellebogen, en houdt ook dit 30 seconden vol.

Jumping Jacks:

Je kent de sprong wel, die er eerlijk gezegd een beetje stom uitziet. Maar het is wel degelijk een goede oefening die je lichaam even flink aan het werk zet. Doe dit een minuut lang onafgebroken.

Push ups / triceps dips

De push up hoeven we niet uit te leggen, doe er hier tien van. Ga vervolgens naar een bankje of stoel, wat je dan ook voorhanden hebt om te gebruiken. Zet je handen op de randen en zet je benen voor je neer. Buig tienmaal en druk jezelf als het ware weer omhoog, 10 keer achter elkaar.

Bridges:

Ga op de grond liggen, met gebogen knieën en de handen naast je. Span je bilspieren aan en breng je heupen omhoog, zodat deze een rechte lijn met je schouders vormen. Tel tot 20 en ga weer terug naar de beginpositie. Doe dit 5 keer.

Mountain climbers

Hierbij steun je op je handen en voeten. Strek je benen helemaal en begin als het ware te joggen met je enkel je benen. Buig om en om je knieën naar je borst, en doe dit 30 seconden lang.

Benieuwd wat gespierde mannen nou eigenlijk doen om er zo uit te zien, deze dagelijkse gewoontes hebben ze bijna allemaal gemeen.