Dit najaar gaan we voor de korte baarden

Dikke truien en verschillende lagen over elkaar zullen al gauw bij het straatbeeld gaan passen. Een baard misstaat hierbij niet, al is het ook niet de bedoeling om een wilde, onverzorgde baard te rocken. Daarom lichten wij drie verschillende modellen korte baarden uit voor dit najaar waarmee jij verzorgd, stoer en stijlvol voor de dag komt.

De gehele korte baard

Waar je er bij de andere modellen voor kiest om een gedeelte van je gezichtsbeharing weg te scheren, hou je bij dit model je baardhaar alleen wat kort. Zo creëer je een baard die je gehele gezicht bedekt, zonder dat deze te wild wordt en zijn eigen leven gaat leiden. Je hebt enkel een trimmer nodig, die je in één stand (4 mm over langer) zet om zo je gezicht op een gelijke lengte te behouden. Deze look kan je met veel dingen combineren. Aan een nette outfit voegt hij iets speels toe, terwijl hij een stoere kledingkeuze juist benadrukt.

gehele korte baard
Foto via Instagram niccocesari

Stoppelbaardje

Het stoppelbaardje geeft je gezicht een nonchalante uitstraling. Je gezichtshaar is niet prominent aanwezig, maar je hebt ook geen volledig glad gezicht. Hierdoor is deze look een perfecte middenweg. Hou het stoppelbaardje wel goed bij, door om de paar dagen je gezicht weer even onder handen te nemen. Zo voorkom je een net-niet-baardje. Het stoppelbaardje draag je perfect met een leren jas of een stoere trui.

stoppelbaardje
Foto via Instagram stureardon

De Balbo

Wanneer jij gaat voor dit model, kies je ervoor om de grootste focus op je kin en je bovenlip te leggen. De Balbo look bestaat dan dus ook uit een snor en een sikje, die los met elkaar verbonden zijn. Het is aan jou om de zijkanten van je gezicht helemaal glad te houden, of juist licht behaard te laten. Deze look zorgt voor een nette en smooth uitstraling. Combineer dit dan dus ook met zakelijke kleding als colberts, overhemden en wollen pantalons. Een van de stijlvolste korte baarden in 2019.

balbo
Foto via Instagram marianodivaio