De nieuwe Koreaanse serie heeft 35,11 miljoen bekeken uren

12 mei is er een nieuwe Koreaanse Netflix-serie uitbracht genaamd Black Knight. Dat deze goed ontvangen wordt, dat is een understatement. De nieuwe serie is namelijk in de wereldwijde top 10 terechtgekomen van niet-Engelstalige series. Black Knight kreeg 35,11 miljoen bekeken uren in minder dan een maand tijd. Sterke cijfers!

De serie speelt zich 40 jaar af na de inslag van een komeet. Slechts één procent van de bevolking heeft deze ramp overleefd. Sindsdien is de lucht giftig en is er een tekort aan zuurstof. Korea is veranderd in een grote zandvlakte en de bevolking is ingedeeld in strikte klassen. De welgestelde burgers leven in weelderige groene centra en de middenklasse leeft in grijze bunkers. Ook zijn er burgers die zijn overgebleven, die worden ook wel de vluchtelingen genoemd. Deze ‘vluchtelingen’ moeten zien te overleven in de gure droogte. Sa-wol wilt zuurstofbezorger worden, wat voor vluchtelingen de meest gewilde baan is omdat ze hiermee de droge woestijn kunnen verlaten.

black knnight netflix

Wat vinden de kijkers van Black Knight?

Veel kijkers zijn enthousiast over de Koreaanse Netflix-serie en laten weten dat ze deze serie zelfs in één sessie hebben gekeken.

“Het is een briljante serie, maar als er een tweede seizoen komt, moet er meer actie zijn van de legendarische legende in de film (5-8)”, liet een kijker weten.

Ik sta versteld van de relatief lage score van critici. Dit is een prachtig gemaakte en erg coole serie. De Koreaanse producties zijn zo briljant inventiever en mooi in elkaar gezet in vergelijking met de meeste producties uit de westerse wereld. Ik moet toegeven dat dit script misschien niet erg boeiend is en niet voldoet aan de perfecte beelden, fotografie en decorontwerpen. Toch is het ontzettend plezierig. Ik zou zeker durven zeggen dat het technisch en visueel tot de beste behoort. Laten we eerlijk zijn, dit is een productie van veel betere kwaliteit dan de Squid Game, dus voor mij verdient het een veel betere erkenning door de critici, althans technisch gezien vanuit productieoogpunt. Acteurs zijn allemaal geweldig en erg sympathiek. En voor een keer zijn zelfs de stemacteurs met Amerikaans accent niet zo slecht en irritant. Ik ben helemaal verliefd op het maken van Koreaanse films. Goed gedaan.”, reageert een kijker op IMDb.

Zie hieronder de trailer van Black Knight: