Een aangename verrassing voor de loterijwinnaars

Het begon allemaal toen een Britse man een mail kreeg van Euro Millions. De beste man was op vakantie. Hij zou 2,60 pond met de loterij hebben gewonnen (omgerekend ongeveer drie euro). Grappend stuurde hij dit naar zijn vrouw. Ludiek reageerde ze: ‘Daar kunnen we net een speklap van kopen’. Na dit grappige moment ging hij nietsvermoedend verder met het vieren van zijn welverdiende vakantie. Twee dagen later kreeg hij weer een mail, en dat zou alles veranderen.

Hij zou zijn account op Euro Millions nog een keer moeten checken volgens de mail. Hij zou namelijk 61 miljoen pond hebben gewonnen (ongeveer 71 miljoen euro). Vol ongeloof vroegen ze hun dochter of dit een nepmail was. Maar wat bleek uiteindelijk: het klopte echt! Het stel kon hun geluk niet op. En wat doe je dan met zoveel geld? Eerst werden de banen opgezegd. Hierna werd er een brute BMW X5 van 128.000 pond aangeschaft ‘om zijn golfclubs in te vervoeren’.

Niet alles op de eigen rekening

Het koppel besluit om niet alles uit te geven aan luxeproducten. Ze zijn van plan om met het geld een liefdadigheidsinstelling te steunen. Zo zou hun neefje zijn gestorven aan een zeldzame nierziekte, waarna er een fonds is opgericht. BK’s Heroes, vernoemd naar hun neefje ‘Ben King’, is een fonds dat speciaal is opgericht voor mensen met nireziekte. Met behulp van deze schenking kan er meer ondezoek gedaan worden naar deze verschirkkelijke nierziekte. Hoeveel het koppel uiteindelijk doneert aan het fonds is niet bekend.

In totaal bevatte de prijzenpot zo’n 123 miljoen pond. Het andere winnende lot is in Spanje gevallen. We zijn benieuwd naar wat zij met hun loterijwinst hebben gedaan…