Audi RS6: unieke versie

Moge het duidelijk zijn: deze tweedehands Audi RS6 die hier te koop staat, is een unieke versie. Vandaar dat de vondst zo aanlokkelijk is voor de diehard autofanaat. Een Audi RS6 Avant C7, voordat je er aan gaat sleutelen, heeft maximaal 705 pk. Dat is dan wel meteen de Performance Nogaro Edition, die binnen 3,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaat en die snelheid kan oplopen tot 305 kilometer per uur. Bij deze getunede versie komt daar dus nog eens bijna 300 pk bovenop, want bakbeesten als deze kunnen voor de coureurs natuurlijk nooit snel genoeg gaan.

RS6 DTMR

De naam van dit pareltje is de Audi RS6 DTMR en die heeft wat flinke oppeppers gekregen. De bolide is voorzien van een volledig Akrapovic uitlaatsysteem en is onder handen genomen door het tuningsbedrijf DTMobility. Zij hebben de 4,0-liter V8 een set nieuwe turbo’s gegeven gepaard met een methanol-injectie om zo aan de ruim 295 extra pk te komen. Al met al zorgt dat er voor dat deze monsterlijke RS6 op 1.000 pk uitkomt. Vanwege de intensiteit van die beest hebben ze hem begrensd op een maximale snelheid van 340 kilometer per uur, maar niet getreurd: de 100 kilometer per uur tikt hij alsnog binnen 3 seconden aan.

 

Terug, mét korting

Voor de liefhebbers die een déjà vu hebben, deze bolide heeft inderdaad eerder online gestaan. Ruim een jaar geleden kwam deze tweedehands Audi RS6 ook al tevoorschijn, toen nog voor meer dan 200.000 euro. Nu is dit prachtexemplaar weer terug op de markt en staat de prijs vastgesteld op 163.500 euro, een flinke korting dus en misschien wel de beslissende factor voor de twijfelaars van vorig jaar. Als je de show wil stelen op de weg en iedereens aandacht wil opeisen elke keer als je wegrijdt, kan dat met dit bakbeest. Het werd vorig jaar al bestempeld als de luidste Audi RS6 van Nederland.

Ben jij een echte liefhebber van de Audi RS6? Dan is deze getunede Audi RS6 een must-see voor jou.