Smokey Goodness Winter BBQ- Het boek

Je hoeft deze winter niet te vrezen voor koude vingers met het karakteristieke nieuwe boek van Jord Althuizen dat dit najaar verschijnt. Het vuur laait op met typische winterse recepten, zoals home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersport favourites. Volgens Jord Althuizen, de ultieme grill master, denken de meeste mensen in de winter niet zo snel aan een BBQ. Onterecht vindt hij. Hij laat met dit boek dan ook zien dat het zeker wel een goed idee is. Je moet alleen de stijl van bakken en de recepten aanpassen op het koudere seizoen. Meer volle gerechten, steviger, rokerig, zoet en volop gekruid.

Winter BBQ MAN MAN

Ook voor de feestdagen

Jord speelt met het boek ook in op de feestdagen. Zo is er het volledig Smokey Goodness-style kerstmenu, waarbij alles van de barbecue komt. Dus ook het aperitief en dessert. Dit is opgesteld met de lezer in gedachten en bestaat daarom dus niet uit overdreven luxe en lastige gerechten. Het een leidraad. Van het doen van de boodschappen tot aan de voorbereidende werkzaamheden en het serveren.

Kookboek barbecue winter MAN MAN

Launch party

De grill master himself vindt een boeklancering maar een suf idee. Hij doet het liever op zijn eigen manier, door een festival te organiseren met winters BBQ food, geslepen messen, bier en hoop lol. Dit feestelijke evenement, in samenwerking met de specialisten van RARE, gaat plaatsvinden op 13 oktober in de natuur van de Lage Vuursche. Het laatste boek van Jord werd ook gevierd met een launch party, maar dit maal wordt het nog groter aangepakt en gevierd met een echt festival. Behalve eten waar je vingers bij aflikt is er ook gedacht aan de rest. Bijpassende drankjes, live entertainment, workshops en winter BBQ market. Ga je voor een ‘full ticket‘, dan krijg je er een gesigneerd boek bij.

kookboek barbecue winter MAN MAN

Aansluitend aan dit festival is er ’s avonds een Smokey Bierfest om samen verder te eten, te drinken en eens goed te feesten met elkaar. In de biertent zullen de tafels volstaan met lekker eten en natuurlijk volle pullen bier en Duitse worsten. Dit terwijl de ene na de andere Duitse Schlager door de tent galt. Een heerlijk uitje om met je maten naartoe te gaan!