Een plek waar alles samenvalt

Een kop koffie drinken is heerlijk. Het is het moment waarop je je dag begint, je dag eindigt, je beste vriend (of vriendin) weer spreekt en de liefde van je leven ontmoet. Het is voor velen van ons echt een essentieel onderdeel van de dagelijkse invulling. Om dit te benadrukken zijn we vaak op zoek naar de beste plekken om deze favoriete drank te nuttigen. Een plek waar gezelligheid centraal staat, de aankleding klopt en bovenal de koffie van goede kwaliteit is.

We zijn op zoek gegaan naar goede koffiespots in Amsterdam. Plekken waar de bovengenoemde aspecten aanwezig zijn en waar van koffie écht een moment wordt gemaakt. Waar je koffie op de juiste temperatuur is, de bediening vriendelijk en het patroon in je cappuccino-schuim van het niveau Picasso is. Alle koffie is door onszelf geproefd, we kunnen dus met recht zeggen hoe heet ‘ie was en of ‘ie net zo lekker smaakte als dat het eruit zag.

Bar & Brasserie Occo

Bar & Brasserie Occo is gelegen aan de Keizersgracht. Deze koffiespot is onderdeel van het zeer gerespecteerde The Dylan hotel – een vijfsterren boutique hotel dat bekent staat om de hoogwaardige service. Er mag dus min of meer de verwachting zijn dat we de koffie bij Brasserie Occo zeer hoog zullen waarderen. De setting is heel klassiek en straalt een bepaalde luxe uit. Nooit op een manier die je ongemakkelijk doet voelen – je kunt er dus op ieder moment binnenlopen.

DSC02686

Bij het bestellen van onze cappuccino valt het op dat de koffie van illy komt – het Italiaans koffiemerk dat bekend staat om een goede kwaliteit. Het is voor ons een officieuze erkenning voor het bestellen hoogwaardige koffie – wat blijkt nadat we de cappuccino meester hebben gemaakt. De koffie smaakt misschien extra goed vanwege het feit dat de sfeer in de brasserie heel gemoedelijk is. Het voelt er heel warm aan en de achtergrond muziek doet je bijna ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Bar & Brasserie Occo is een absolute aanrader voor jouw koffiemoment in een ontspannen, luxueuze omgeving. Het voordeel van deze plek is de ligging. Doordat je op de grachtengordel aanwezig bent zul je niet overspoelt worden door drukte. Een positieve noot en tevens een belangrijke reden voor ons om deze plek op te nemen in dit rijtje.

Meatless District

De eerlijkheid gebied te zeggen dat we Meatless District ook zonder koffie een toffe plek zouden vinden. Het restaurant is te vinden aan de Bilderdijkstraat 65-67. Meatless District staat bekend om hun vegan insteek. Een trend die steeds een steeds groter draagvlak kent, mede door deze andere aanpak voor ons een plek om te bezoeken. Het eten is van hoogwaardige kwaliteit en de bediening is zeer vriendelijk.

Ten opzichte van de eerste plek kent Meatless District een volledig andere aanpak. De setting is heel informeel, wat maakt dat je je er meteen welkom voelt. Het oogt zeer modern en blijkens de mensen die er in en uit lopen kunnen we stellen dat iedereen er welkom is. Mocht je de behoefte voelen om naast je koffie ook iets te eten, dan willen we je aanraden zeker eens iets te proberen bij de Meatless District.

Amstel Hotel

Het Amstel Hotel werd 150 jaar geleden opgericht aan de oever van de Amstel. De wens om een hotel te creëren dat de welvaart en elegantie in Amsterdam zou verhogen. Het hotel is – mede door de idyllische ligging – een icoon van Amsterdam. De Amstel Lounge is waar wij onze koffie dronken, een goed aangeklede plek met een luxueuze sfeer. De service is van hoog niveau (wat je bij deze plek ook wel mag verwachten) en de koffie is van goede kwaliteit.

DSC02599

Wat ons bij deze plek opvalt is dat ze precies tackelen wat wij essentieel vinden bij het drinken van koffie. Zoals op de foto duidelijk te zien is wordt er een moment gecreëerd. Je bent door deze aanpak veel bewuster bezig met je koffie, waardoor je weer veel intenser geniet. Iets wat wij toejuichen en wat in onze optiek ook zo hoort bij een koffiemoment.

illy Espressamente Amsterdam

Als primeur op Nederlandse bodem kiezen we ook voor illy Espressamente. Het is een koffiebar volgens traditionele Italiaanse insteek, herkenbaar voor illy als koffiemerk. Deze koffiebar ligt tegenover het Centraal Station, wat gunstig is voor de haastige koffieleut. Wanneer je iets meer tijd hebt en geen trein of tram hoeft te halen, kun je ook genieten van sandwiches, soepen en salades in deze koffiebar. Alle gerechten zijn gemaakt volgens traditioneel Italiaans receptuur.

DSC02627

De illy Espressamente koffiebar is dus een van de beste plekken als je volledig in de schoenen van échte Italiaanse koffiedrinkers wilt staan. We weten dat het trendy is om met een beker koffie rond te lopen, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit er niet toe doet. Vandaar onze bewuste keuze om hier onze afhaalkoffie te halen en niet op andere plekken. Het is wellicht een minder goed koffiemoment, maar het maakt de wandeling wel vele malen beter. Alsnog een goed moment toch?

Het kopje koffie thuis

Natuurlijk mag dit koffiemoment niet ontbreken. Het kopje koffie thuis op de bank is misschien wel een van de betere uit ons lijstje aan opties. In je eigen omgeving met een kop koffie het leven overdenken, of gewoon kletsen met je vriend/vriendin of moeder. Essentieel is wel het hebben van goede koffie. Koffiedrinken is een moment, dus het maken van dat kopje is dat ook. Laat jezelf dus niet verleiden tot de aankoop van een kwantiteit koffiezetapparaat, maar koop een kwaliteit koffiezetapparaat.

DSC07322

X1 gemalen koffie espressomachine Marsala Rood

Illy €499,00 Shop nu

Je zal zien dat het kopje koffie dat jij ’s ochtends voor het werk drinkt vele malen beter smaakt. Laat staan die koppen koffie die je ’s avonds of in het weekend drinkt. Er zullen altijd momenten zijn dat je je koffie met een redelijke haast moet drinken, maar als dat niet nodig is – doe dat het dan ook niet. Geniet van dit fameuze bonen-brouwsel en maak van jezelf een echte koffie connoisseur.